1996 óta először nyert St. Louisban a Washington

Vágólapra másolva!
2010.12.02. 08:23
null
A Vancouver esélyt sem adott a Calgarynak (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 54. játéknapján a ligaelső Washington Capitals 4–1-re győzött a St. Louis Blues vendégeként. A fővárosiak 1996 óta először győztek riválisuk otthonában.

Költői túlzás lenne azt állítani, hogy a Washington Capitals nyerni jár St. Louisba. A fővárosiak ezúttal mégis legyőzték a Bluest, ezzel olyan tettet vittek véghez, amire legutóbb 1996. október 26-án volt példa, azóta nyolcszor kikaptak riválisuk otthonában.

Nicklas Bäckström két góllal és egy assziszttal vette ki részét csapata újabb – sorozatban negyedik – sikeréből, és a győzelemnek köszönhetően a Capitals immár 38 pontos, és továbbra is vezeti a ligát.

A St. Louis vereségében az is közrejátszott, hogy a Blues elképesztően gyatrán használja ki emberelőnyös helyzeteit: utóbbi öt találkozóján 16 alkalommal került előnybe, de ezekből a szituációkból egyet sem tudott gólra váltani.

A Vancouver Canucks 7–2-re kiütötte a hazai jégen szereplő Calgary Flamest, a vendégeknél Mason Raymond háromszor volt eredményes. A játékos – aki a közeli Cochrane városából származik – pályafutása második mesterhármasát jegyezte, és előző alkalommal is éppen a Calgary csarnokában parádézott.

A Montreal Canadiens meglepetésre kikapott az Edmonton Oilerstől, a vendégek a hosszabbításban 4–3-ra győztek. Az Oilers a szezon kezdete óta először nyert meg egymás után két találkozót.

A játéknap egyébként a vendég együttesek fölényét hozta, a hét mérkőzésen hat vendégsiker született. A hazai csapatok becsületét az Anaheim Ducks mentette meg, amely 5–3-ra legyőzte a Florida Pantherst.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 54. JÁTÉKNAP
Minnesota Wild–Phoenix Coyotes 2–4
Calgary Flames–Vancouver Canucks 2–7
Anaheim Ducks–Florida Panthers 5–3
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 0–3
Montreal Canadiens–Edmonton Oilers 3–4 – h. u.
St. Louis Blues–Washington Capitals 1–4
Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 3–4 –szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik