A Bruins csúcsmeccsen jutott a playoffba, 50 sikernél a Vancouver

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 09:01
null
Chris Higgins két góllal segítette idénybeli 50. sikeréhez a Vancouvert (Fotó: Reuters)
Címkék
Az NHL-ben ötödikként a Boston Bruins is bebiztosította a helyét az észak-amerikai profi hokiliga rájátszásában, köszönhetően a Keleti főcsoportot vezető, azaz már szintén biztos playoff-szereplő Philadelphia otthonában aratott győzelmének. A Nyugati konferenciát vezető Vacouver 40 éves története során először jutott el 50 győzelemig az alapszakaszban.

A Bruins a 13 mérkőzés óta gólképtelen Brad Marchant góljának köszönhetően nyert a Philly ellen, amellyel könnyen összefuthat a rájátszásban. A két csapat összecsapásai már csak azért is pikánsak, mert a Philly a tavalyi főcsoport-elődöntőben három vereség után tudott 4–3-ra nyerni a Bruins ellen.

Négy perc sem volt hátra a rendes játékidőből, amikor a Mike Richards kiállítása miatt emberelőnyben játszó Bostonból Dennis Seidenberg kapura lőtt, a korong kipattant Brian Boucher-ről, és Marchant a kipattanót a kapuba lőtte.

„Most már minden meccs rendkívül fontos, az összes eredmény befolyásolja, ki kivel csap majd össze a rájátszásban" – mondta Marchant. A Bruins első gólját Nathan Horton szerezte, a Phillyből Chris Versteeg talált be.

Természetesen a Phillynek sem mindegy, mit játszik a hátralévő meccsein, a főcsoport-második Washington, illetve a Flyares csoportriválisa, a Pittsburgh is ott van a nyakán, és vár az újabb botlásokra.

A Penguinsről persze nem lehet azt mondani, hogy magabiztosan menetel, hiszen zsinórban a negyedik meccsét is csak szétlövés után tudta megnyerni. Persze Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin távollétében ez is óriási eredmény, s főleg Marc-Andre Fleury kapusnak köszönhető.

„Jó kis sorozatunk van, érdekes, hogy így szerezzük meg a győzelmeinket" – mondta a Penguins által az idény legértékesebb játékosának megválasztott Fleury a Florida elleni 2–1-es siker után. A Penguins rendes játékidőben elért gólját Ben Lovejoy szerezte.

Keleten már négy csapat biztosította be playoff-szereplését, a kiegyensúlyozottabb Nyugati konferenciában viszont még csak a ligaelső Vancouver helye biztos. A Canucks története során először 50 győzelemig jutott az alapszakaszban, ráadásul zsinórban nyolcadik idegenbeli sikerével beállította 2004-es klubrekordját.

Hiába lőtt kapura többször is a Columbus, a pihenő Roberto Luongo helyett védő Cory Schneider egy híján mind a 40 Blue Jackets-lövést megfogta, és a Canucks Chris Higgins duplájával, valamint Christian Ehrhoff és Henrik Sedin góljaival 4–1-re nyert.

NHL
ALAPSZAKASZ, 161. JÁTÉKNAP
Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 2–1 – szétlövéssel
Atlanta Thrashers–Ottawa Senators 5–4 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–Vancouver Canucks 1–4
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik