A Dallas megállította a robogó Miamit

Vágólapra másolva!
2010.12.21. 09:13
null
A Miami játékosai többnyire hiába próbálták megállítani Dirk Nowitzkit (jobbra) (Fotó: Reuters)
Címkék
Megszakadt a Miami 12 mérkőzést számláló győzelmi sorozata, miután az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 56. játéknapján a Dallas Mavericks 98–96-ra nyerni tudott a Heat otthonában. A San Antonio ellenben tovább építi remek szériáját, a Phoenixet megverő Spurs egymás után a kilencedik sikerét ünnepelhette. A  Utah Jazzt irányító Jerry Sloan edzőként az 1210. sikerét ünnepelhette, amivel utolérte az örökranglista harmadik helyén álló Pat Rileyt.

 

Ismét bebizonyosodott, hogy a dallasi legények nem rettennek meg a nagy formában lévő csapatoktól (sem). Ez volt a hatodik alkalom az idényben, hogy a Mavs megszakított egy legalább öt meccset számláló győzelmi sorozatot, ráadásul kétszer (november 26-án a San Antonio ellen és most Miamiban) 12 diadalt magába foglaló szériának vetettek véget a texasiak.

„Nem tulajdonítok nagy jelentőséget a sorozatoknak. Megpróbálunk kemény kosárlabdát játszani, és annyi meccset megnyerni, amennyit csak tudunk" – nyilatkozta Rick Carlisle, a Dallas edzője.

Dirk Nowitzki 26 pontjával a legeredményesebb vendégjátékos volt, de a Mavs diadalához Jason Terry is nagyban hozzájárult, aki mind a 19 pontját az utolsó 11 percben szerezte. A Heatben LeBron James az első félidőben nem talált a gyűrűbe, végül 19 pontig jutott, csakúgy, mint Chris Bosh. Dwyane Wade 22 ponttal zárt.

Ami sikerült a Dallasnak, az nem jött össze a Phoenixnek. A Suns az ugyancsak nagyszerű formában lévő San Antonióhoz látogatott, ám a meglepetés elmaradt, a Spurs begyűjtötte egymás után a kilencedik sikerét is. A hazaiaknál Tim Duncan (20 pont, 15 lepattanó) mellett a padról beszállva 22 pontot összeszorgoskodó Gary Neal érdemel külön említést, míg a Suns legjobbja ezúttal Jared Dudley (27 pont) volt. A Phoenixben még mindig nem léptek pályára az új szerzemények, azonban a Vince Carter, Marcin Gortat, Mickaël Piétrus trió a következő, Miami elleni találkozón már valószínűleg bemutatkozhat új csapatában.

A Utah 101–90-re nyert Clevelandben, s ezzel Jerry Sloan elkönyvelhette edzői karrierje során az 1210. diadalát, amivel beérte az örökranglista harmadik helyén álló Pat Rileyt. Sloan 1988 óta a Utah vezetőedzője – a Jazz újonca, Gordon Hayward például még nem is élt akkor –, és az azóta eltelt időben nem kevesebb mint 234 trénercserére került sor az NBA-ben. A rekordot Don Nelson tartja 1335 győzelemmel, míg az örökrangsor második helyén Lenny Wilkens áll 1332 sikerrel.

Dwight Howard hiába ért el igen masszív dupla duplát (19 pont, 20 lepattanó), az Orlando így is kikapott Atlantában. A Magic új emberei közül Hedo Türkoglu 8, Gilbert Arenas 10, míg Jason Richardson 17 pontot dobott.

A John Wallt továbbra is nélkülöző Washington hét vereség után tudott ismét győzni, a Charlotte-nak a harmadik negyedben egyetlen mezőnykosarat engedélyezve, míg az Indiana Mike Dunleavy utolsó pillanatban a kosárba pöckölt labdájával diadalmaskodott a New Orleans ellen.

A Milwaukee-t megverő Portlandben LaMarcus Aldridge 29 pontot és karriercsúcsot jelentő 19 lepattanót jegyzett, Monta Ellis viszont hiába dobott 44 pontot – az idény során már harmadszor jutott 40 fölé –, a Golden State Warriors így sem bírt a Houstonnal, amely a legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert. A Los Angeles Clippers a 36 pontos Eric Gordon vezérletével múlta felül a Minnesotát.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 56. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks–Orlando Magic  91–81
Miami Heat–Dallas Mavericks  96–98
Cleveland Cavaliers–Utah Jazz  90–101
San Antonio Spurs–Phoenix Suns  118–110
Indiana Pacers–New Orleans Hornets  94–93
Los Angeles Clippers–Minnesota Timberwolves  113–90
Washington Wizards–Charlotte Bobcats  108–75
Golden State Warriors–Houston Rockets  112–121
Portland Trail Blazers–Milwaukee Bucks  106–80

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik