A Flyersnek most sem hozott szerencsét a szétlövés

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 08:13
null
Az egyik bostoni gól a hétből (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Keleti főcsoport élén álló Philadelphia szétlövésben 2–1-re kikapott a Pittsburgh Penguinstől. A Flyers sorozatban negyedszer jutott el a szétlövésig, amelyet két napja a Washington ellen is elbukott. A nap legnagyobb különbségű győzelmét a Boston aratta, amikor 7–0-ra megverte a Montrealt.

 

Ha valaki izgalmas mérkőzésre vágyik az NHL-ben, akkor annak mostanában mindenképpen a Philadelphia találkozóit érdemes figyelemmel követnie, a keleti éllovas előző hat meccséből ugyanis öt hosszabbításba torkollott, a legutóbbi négy pedig csak szétlövéssel dőlt el.

Ez – csakúgy, mint két napja a Washington ellen – most sem hozott szerencsét a Flyersnek, mivel a Penguins játékosai jobban koncentráltak a végén. Először Alekszej Kovaljov, majd Chris Kunitz járt túl Szergej Bobrovszkij eszén, míg hazai részről csak Danny Briere talált be. A Philadelphia még így is a Keleti főcsoport első helyén áll, de a Washingtont csak kettő, a Pittsburghöt pedig négy ponttal előzi meg.

Zdeno Chára nem a legkedveltebb személy Montrealban azóta, hogy Max Paciorettyt a kórházba küldte, és a Boston óriása most sem javított sokat a népszerűségén. Ezúttal nem volt ugyanolyan szerencsétlen, sérülést okozó megmozdulása, ám három gólpasszal igencsak kivette a részét a Canadiens lelépéséből. A 7–0-ra nyerő Bruins tagjai közül Nathan Horton és Gregory Campbell duplázni tudott, míg David Krejcí és Milan Lucic Chárához hasonlóan három assziszttal zárt. Tim Thomas karrierje 25. shutoutját könyvelhette el.

A New York Rangers–Ottawa Senators összecsapásnak lényegében csak a hazaiak számára volt tétje – a kanadai csapat az utolsó helyen áll keleten –, ám a jó formában lévő Parkőrök szétlövésben kikaptak, így megszakadt ötmeccses nyerőszériájuk, igaz, két pontra így is megközelítették a konferencia hatodik helyén álló Montrealt.

A másik New York-i gárda a rendes játékidőben kapott ki 2–1-re, az Atlanta győztes gólját egy korábbi Islanders-játékos, Rob Schremp szerezte.

Egymás után az ötödik sikerét aratta a Nashville, amely 5–4-re verte meg az Anaheimet, többek között a duplázó Szergej Koszticinnek köszönhetően. Az alulmaradó Kacsáknál a finn veterán, Teemu Selänne emberelőnyből volt eredményes kétszer is.

Az Edmonton játékosai nem nagyon dolgoztatták meg Jaroslav Halákot, akinek 12 védés is elég volt a St. Louis kapujában idei hatodik hibátlan teljesítményéhez. A Blues 4–0-ra nyert az Oilers ellen, így elkerülte, hogy az idény során először 50 százaléknál rosszabb legyen az összmérlege.

A Toronto idegenben fektette két vállra a meccs közben két játékosát is elveszítő Coloradót – Ryan Wilson térd-, Mark Olver pedig fejsérülés miatt dőlt ki –, s ezzel három pontra megközelítette a Keleti főcsoport nyolcadik helyén álló Buffalót.

A Columbus a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat lőtt gól nélkül zárt, ezúttal a Phoenix kapuját nem tudták bevenni a Blue Jackets hokisai. Ilja Brizgalov 27 védéssel érte el idei hetedik, összesen pedig már a 23. shutoutját.

Dustin Brown volt a Los Angeles hőse a San Jose elleni meccsen. A Kings játékosa két gólt lőtt emberelőnyből, majd a szétlövés ötödik körében is eredményes volt. A 4–3-ra kikapó Sharks négy diadal után szenvedett ismét vereséget.

NHL
ALAPSZAKASZ, 158. JÁTÉKNAP
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 4–0
Boston Bruins–Montreal Canadiens 7–0
New York Rangers–Ottawa Senators 1–2 – szétlövéssel
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 4–3 – szétlövéssel
Nashville Predators–Anaheim Ducks 5–4
New York Islanders–Atlanta Thrashers 1–2
Phoenix Coyotes–Columbus Blue Jackets 3–0
Colorado Avalanche–Toronto Maple Leafs 3–4
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–2 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik