A Hornets legyőzte a Jazzt, de elvesztette Westet

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 07:27
null
Dirk Nowitzki (csukott szemmel), Jason Kidd és Anthony Tolliver küzd a labdáért (Fotó: Reuters)
Címkék
A Dallas Mavericks 104–96-ra felülmúlta a Minnesota Timberwolvest az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, és ezzel zsinórban a 11. szezonjában érte el az ötven győzelmes határt. A New Orleans Hornets bravúros sikert aratott hosszabbítás után a Utah Jazz otthonában, de ez drága diadal volt: David West egy rossz földre érkezét követően fájdalmas arccal terült el, és csak segítséggel, tolószékben tudta elhagyni a játékteret.

Sok csapat örülne, ha sorozatban 11 idényben is legalább 50 győzelmet érne el, Dirk Nowitzkit azonban nem hatotta meg túlságosan, hogy idén is begyűjtötték félszázadik sikerüket.

„Szép dolog az ötven siker, de inkább elcserélném a bajnoki címre. Az ötven győzelmes szezonok semmit sem jelentenek" – mondta a Dallas német vezére, miután 30 pontot és 11 lepattanót jegyzett a Minnesota elleni meccsen.

A 18 pontos Jason Terryvel alkotott duója megállíthatatlannak bizonyult a negyedik negyedben, ami az utóbbi szerint nem csoda, hiszen az edzéseken rengeteget dolgoznak ezen a páros kapcsolaton.

A sérült Kevin Love-ot nélkülöző Timberwolvesban a New Yorktól februárban megszerzett Anthony Randolph karriercsúcsot jelentő 31 ponttal zárt, ám a vendégek így sem tudták elkerülni a vereséget. A Minnesota 21-et elveszített a Dallas elleni legutóbbi 23 mérkőzéséből.

Több szempontból is drámai végjátékot hozott a Utah–New Orleans találkozó. A vendégek az utolsó percben elvesztették az addig 29 pontot összeszorgoskodó David Westet, majd a meccsen 33 pontig jutó Paul Millsap két büntetőjével 105–103-as hátrányba kerültek 1.3 másodperccel a vége előtt. Nem tehettek mást, a palánkjuk alól előrevágták a labdát, amelyet végül Emeka Okafor szedett össze, majd a dudaszó pillanatában ideálisnak nagy túlzással sem nevezhető pozícióból dobott egy „palánkos" duplát.

A hosszabbításban Aaron Gray vette hátára a Hornetset, hat pontjával győzelemre vezette a látogatókat, akik csak reménykedhetnek benne, hogy a pályát tolószékben elhagyó West térdsérülése nem olyan súlyos, mint ahogy arra a képsorokból következtetni lehetett.

NBA
ALAPSZAKASZ, 146. JÁTÉKNAP
Utah Jazz–New Orleans Hornets 117–121 – hosszabbítás után
Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves
104–96

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik