A Rangers négyet vágott az utolsó harmadban a Penguinsnek

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 09:52
null
A Rangers remek formában van (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A New York Rangers idegenben 5–2-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján. A vendégek az utolsó harmadban 2–1-es hátrányba kerültek, de ezután négy gólt szerezve megfordították a mérkőzést.

 

A New York Rangers remek hajrával szerezte meg újabb győzelmét. A Parkőrök ezúttal hatalmas skalpot gyűjtöttek be a Pittsburgh legyőzésével. Ráadásul a Penguins az utolsó harmad 7. percében még Chris Kunitz góljának köszönhetően 2–1-re vezetett, ezután fordított a Rangers.

A New York-i alakulat Marian Gáborík találatával előbb egyenlített, majd 11 másodperccel később Ryan Callahan már a vezetést is megszerezte – mindkét gól emberelőnyből született. Ezután még két megválaszolatlan találat érkezett, végül a Rangers 5–2-re nyert.

A Rangers sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg: ilyen sorozatra a mostani, de még az egy évvel ezelőtti szezonban sem volt képes a csapat. A Rangers jelenleg hat ponttal áll jobban, mint a keleten kilencedik Carolina, így minden esélye megvan arra, hogy bejusson a rájátszásba.

Hatalmas mészárlást tartott a Montreal, amely a Minnesota Wildot győzte le 8–1-re. P. K. Subban, a Canadiens színes bőrű védője három góllal vette ki részét a sikerből, a játékos pályafutása első mesterhármasát szerezte.

„Sohasem gondoltam volna, hogy mesterhármast szerzek egy NHL-mérkőzésen. Nagyon izgalmas érzés, valami olyasmi, amiről álmodik az ember. Ráadásul ezt pályafutásom elején értem el, ami fantasztikus érzés" – nyilatkozta a találkozót követően a Monreal újonca, aki nem mellékesen góljai mellett egy asszisztot is kiosztott.

A Canadiens legutóbb 2008 januárjában ütött egy mérkőzésen nyolc gólt, a jelenleg 87 pontjával keleten hatodik helyen álló csapat nagy valószínűséggel bejut a rájátszásba.

NHL
ALAPSZAKASZ, 154. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks–Calgary Flames 5–4 – h. u.
Minnesota Wild–Montreal Canadiens 1–8
Buffalo Sabres–Nashville Predators 3–4 – h. u.
Phoenix Coyotes–Chicago Blackhawks 1–2
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 2–5
Columbus Blue Jackets–New Jersey Devils 0–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik