A St. Louis tíz gólt vágott Detroitban

Vágólapra másolva!
2011.03.31. 07:23
null
A Calgary kapuját védő Miikka Kiprusoff nem zárta szívébe Corey Perryt (10) (Fotó: Reuters)
Címkék
Hatalmas zakót kapott a Detroit a St. Louis Bluestól, amely 10–3-ra nyert a Red Wings otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. Az Anaheim Ducks legutóbbi nyolc meccséből hetet megnyert, ezzel a hatodik helyre ugrott előre a Nyugati főcsoportban.

 

A New Jersey kétgólos előnyt adott le, ám végül mégis legyőzte a New York Islanderst, így bár sok esélye nincs rá, továbbra is reménykedhet benne, hogy egymás után a 14. szezonban is bejut a rájátszásba. Ennél hosszabb sorozattal ezen a téren csak a Detroit rendelkezik jelenleg a ligában.

A Red Wingset minden bizonnyal idén is láthatjuk majd a playoffban, most azonban nagyon elpáholták a detroiti fiúkat, akik hazai környezetben szaladtak bele a St. Louis ellen egy 10–3-as zakóba. A Detroit 1986 után kapott ismét nyolc gólt az első két harmadban, tízszer pedig legutóbb 1993-ban mattolták egy meccsen. A sérült Jimmy Howard helyén kezdő Joey MacDonaldot az ötödik Blues-gól után cserélték le a második harmadban, de a harmadik játékrészben visszatért a jégre, mivel a helyére beálló Thomas McCollumnak sem ment jobban a védés – nyolc lövésből három gólt kapott.

Mintegy 350 kilométerrel távolabb, Buffalóban tizenháromszor kevesebb gól született, azaz egy. Ez Tim Connolly nevéhez fűződött, így a Sabres 1–0-ra megverte a New York Rangerst, amelyet ezzel pontszámban befogott a Keleti főcsoport hetedik helyén. A Buffalóban a Ryan Millert helyettesítő Jhonas Enroth 23 védéssel pályafutása első shutoutjának örülhetett, míg a Rangers kapuját védő Henrik Lundqvist hiába hárított jóval több, 34 lövést, ezzel végül semmire sem ment csapata. A mellkasi sérüléssel bajlódó Millerre a hírek szerint a hétvégén már számíthat a Buffalo.

A Sabres, Rangers párostól három pontra lemaradva áll keleten a kilencedik helyen a Carolina, amely a két-két gólt szerző Jamie McBainn és Jeff Skinner, valamint a 38 védést bemutató Cam Ward vezérletével 6–2-re nyert a Montreal ellen.

A február elején Anaheimbe szerződő Ray Emery hatodik meccsén is győzelmet ünnepelhetett a Ducks kapusaként. A Calgaryban 4–2-re nyerő Anaheim – amelyben Corey Perry kétszer volt eredményes, így két találattal ellépve a 44-nél járó Steven Stamkostól (Tampa Bay) már egyedül vezeti az NHL góllövőlistáját – a hetedik győzelmét aratta legutóbbi nyolc meccsén, és a Nyugati konferencia hatodik helyére jött fel, míg a Calgary a Dallasszal egyetemben három ponttal van lemaradva a nyolcadik helyen tanyázó Chicagótól.

NHL
ALAPSZAKASZ, 164. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–New York Rangers 1–0
Calgary Flames–Anaheim Ducks 2–4
Detroit Red Wings–St. Louis Blues 3–10
New Jersey Devils–New York Islanders 3–2
Carolina Hurricanes–Montreal Canadiens 6–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik