A Vancouver megverte a Detroitot a csúcsrangadón

Vágólapra másolva!
2011.03.24. 10:34
null
A Vancouver nyerte meg a csúcsderbit (Fotó: Reuters)
Címkék
A Vancouver Canucks idegenben 2–1-re legyőzte a Detroit Red Wingst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának 157. játéknapján.

A ligaelső Vancouver Canucks óriási csatában, 2–1-re megnyerte a játéknap és az egész Nyugati főcsoport rangadóját, a Detroit elleni mérkőzést, amelyet ráadásul a Red Wings otthonában rendeztek.

A Canucks sikeréből a liga pontlistáját vezető, a mostani meccsen két gólt szerző Daniel Sedin vette ki leginkább a részét. Érdekesség, hogy mindkét találatánál testvérétől, Henriktől kapta a gólpasszt. A svéd hokis ezzel 39. és 40. gólját szerezte a szezonban. Mellette 50 gólpasszal büszkélkedhet.

Érdekesség, hogy az előző szezon legértékesebb játékosa (MVP) Henrik lett, ezúttal pedig Danielnek van jó esélye elnyerni a megtisztelő címet.

„Nagyon örültem a sikerének tavaly, és biztos vagyok benne, hogy most ő is boldog attól, ahogy teljesítek” – mondta Daniel, aki nem akar foglalkozni azzal, hogy idén elnyerheti az MVP-címet, csakis a csapat sikere számít.

A 30 éves játékoson kívül Robert Luongo teljesítménye érdemel említést, a kapus a detroitiak 40 lövéséből 39-et hárított.

A bajnokcsapatnak ezúttal nem kellett megszenvednie a győzelemért: a Chicago könnyedén győzte le 4–0-ra a Floridát. Corey Crawford 23 védést mutatott be a találkozón, ez volt a kapus negyedik kapott gól nélküli találkozója a szezonban.

A győzelemnek köszönhetően a Blackhawks az ötödik nyugaton, de csak két ponttal szerzett többet a kilencedik, már nem rájátszást érő helyen tanyázó Dallas Starsnál.

NHL
ALAPSZAKASZ, 157. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings–Vancouver Canucks 1–2
Chicago Blackhawks–Florida Panthers 4–0
Dallas Stars–Anaheim Ducks 3–4 – h. u.
San Jose Sharks–Calgary Flames 6–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik