A Wolves nagy napja lehet a mai

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 09:29
null
Nagy meccs előtt áll a Budapest Wolves
Címkék
Eljött a nagy nap a Budapest Wolves amerikai futballistái számára, hiszen ma délután 5 órakor lépnek pályára a Vukovi Beograd ellen a Közép-európai Amerikai-futball-liga döntőjében. A két csapat a Ljubljana Silverhawks és az Istambul Cavaliers együttesét utasította maga mögé, hogy már csak a végső simításokat végezzék a taktikán a nagydöntő előtt.



A Vukovi Beograd rossz emlék lehet a magyar csapat számára, hiszen eddig nem sikerült legyőznie az idegenlégiósokkal jelentősen megerősített gárdát, ám maga a „döntő” fogalma sem ébreszthet a mieinkben szép emlékeket, mivel eddig a jelentős sikerek kapujában rendre nem saját akaratuk szerint alakult a végeredmény.

A mérkőzés tekinthető a 2007-es döntő visszavágójának is, amelyben a végig vezető magyar csapat az utolsó pillanatokban 28–27-re alulmaradt az akkori és egyben mostani ellenféllel, a Vukovi Beograddal szemben. A vendégek felkészülését a 2008-ban a New York Giants csapatával NFL Super Bowl-győztes Reuben Droughns irányítja.

A sok találkozásnak persze megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ismerni az ellenfél mindegyik játékosának minden rezdülését egyrészt előny, az ellenfél szempontjából figyelve viszont hátrány. A két csapat minden bizonnyal egymásnak esik a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, hiszen igazi meglepetést egyik sem tud okozni a másiknak.

Cseperkáló Pétert, a hazai csapat és a liga legtöbb yardot és touchdown-t termelő futóját kérdeztük a mérkőzésről.

„Nagyrészt változatlan a keretünk a tavalyi évhez képest, azonban négy év után visszatért Vasyl Yordan irányító és két másik korábbi ukrán játékosunk, akik sokat segítenek. Toni Salati, aki a támadó és védő falakkal foglalkozik, egyetemi és profi tapasztalatával ugyancsak sokat tesz hozzá a csapat felkészítéshez, kiemelkedő motivációs készséggel rendelkezik. Ezek a főbb változások 2010-hez képest, de úgy érzem, javult a csapat edzésmorálja is."

Talán nem véletlen, hogy a Wolves abban az évben jutott újra döntőbe, amikor a tehetséges ukrán irányító ismét a Wolves piros-fekete mezét öltötte magára. A 2007-es döntőhöz képest ugyanakkor nagy különbség, hogy szombaton hazai pályán játszanak a Farkasok.

„Extra motivációt jelent a mérkőzésre, hogy Budapesten rendezik azt, hogy még sosem vertük meg a Vukovit és az is, ahogy 2007-ben elvesztettük a döntőt. Meg akarjuk mutatni mindenkinek hogy tudunk játszani, amikor a legjobbunkat nyújtjuk, és úgy érezzük, vezetőedzőnknek, Lee Hlavkának is tartozunk ezzel a győzelemmel, mert nagyon sokat dolgozott velünk az elmúlt évek során. A szurkolókról sem szabad megfeledkeznem, a margitszigeti stadion talán a legjobb hangulatú létesítmény ahol valaha játszottam. Teli lelátókon kívül mi kell még egy nagyszerű meccshez?"

Sorsdöntő találkozó előtt állnak tehát a Budapest Wolves játékosai és az amerikai futball szerelmesei, hiszen jelentős nemzetközi sikerre van esély. Hogy tudnak-e a lehetőséggel élni, vagy a szerbek örülhetnek majd, a pártatlan szemlélőnek valójában mindegy. A sportág egyik ünnepe ma 17 órától biztosan elkezdődik a Margitszigeten.

ELJÖTT A WOLVES NAGY NAPJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik