Az összevissza pattogó korong végül Lundqvisttal volt

Vágólapra másolva!
2011.02.18. 10:27
null
Henrik Lundqvist a legfontosabb pillanatokban meg tudta szelídíteni a korongot (Fotó: Reuters)
Címkék
A New York Rangers szétlövés után felülmúlta a Los Angeles Kingset az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 122. játéknapján. A diadalt a szlovén Anze Kopitar rávezetésének hárításával kiharcoló svéd Henrik Lundqvist kapus a 200. NHL-es alapszakaszbeli győzelmét jegyezte.

A Los Angeles Kings több megpattanó korongos gólt szerzett a New York Rangers otthonában, és így 3–3-mal zárta a rendes játékidőt, 11 mérkőzésesre nyújtva a pontszerző sorozatát. A szétlövésben azonban már nem sikerült meglepnie Henrik Lundqvist kapust, aki a 200. győzelmét ünnepelhette az NHL alapszakaszában.

„Igazi hullámvasút volt ez a meccs – mondta Lundqvist. – A második Los Angeles-i gólnál a csapattársamról pattant a kapuba a korong, a harmadiknál pedig az én sisakomról. Azt hittem, a szétlövésnél sem lesz szerencsém, de végül a miénk lett a két pont. Nagyon fontos ez a siker, remélem, nekivágunk egy jó sorozatnak, mert tömörül a mezőny mögöttünk."

A Rangers jelenleg a hetedik helyen áll a Keleti főcsoportban, hat ponttal megelőzve a 9. és 10. helyezett Buffalo, Atlanta párost. A Kings helyzete még rosszabb: egyike annak a négy csapatnak, amely 68 ponttal a Nyugati konferencia 6. és 9. pozíciója között sűrűsödött össze – és csak három pontra van a 3. Phoenixtől!

A boly előtt álló San Jose értékes győzelmet aratott a Washington ellen, a két csapat legutóbbi 15 találkozójából a 14. alkalommal nyertek a Cápák.

NHL
ALAPSZAKASZ, 122. JÁTÉKNAP
New York Islanders–Boston Bruins 3–6
Phoenix Coyotes–Atlanta Thrashers 4–3
Edmonton Oilers–Montreal Canadiens 4–1
New York Rangers–Los Angeles Kings 4–3 – szétlövéssel
San Jose Sharks–Washington Capitals 3–2
Nashville Predators–Vancouver Canucks 3–1
Tampa Bay Lightning–Detroit Red Wings 2–6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik