Crosby: elhibázott büntető, mesteri hármas

Vágólapra másolva!
2010.11.28. 08:51
null
Crosby háromszor is betalált (Fotó: Action Images)
Címkék
Sidney Crosby mesterhármassal vezette 4–1-es győzelemre a Pittsburgh Penguinst a Calgary Flames ellen otthon, és ezzel a hazaiak sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 50. játéknapján.

Sidney Crosby számára nem kezdődött túl jól a Calgary elleni mérkőzés Pittsburghben: a hazaiak ásza büntetőt hibázott az első harmadban, 0–0-s állásnál. Ám a folytatás álomszerűen alakult: a kanadai klasszis három gólig meg sem állt, és 4–1-es győzelemre vezette sorozatban hatodik mérkőzését megnyerő csapatát.

Crosby a második játékrészben kétszer volt eredményes, majd az utolsó harmadban ismét betalált, és ezzel megszerezte karrierje 200. gólját az NHL-ben. A játékos hatodik tripláját szerezte az alapszakaszban, ebben az idényben először jutott el három találatig.

Bobby Ryan is mesterhármast szerzett: az Anaheim Duckst vezette 6–4-es győzelemre a Phoenix Coyotes elleni meccsen. A hazaiak két góllal is vezettek, de az Anaheim kiváló játékkal fordított.

A Chicago Blackhawks 2–1-re megverte a Los Angeles Kingst, míg a New Jersey Devils a Philadelphia Flyers ellen győzött 2–1-re a szétlövéssel záruló összecsapáson.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 50. JÁTÉKNAP
St. Louis Blues–Dallas Stars 1–2
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 3–4
Phoenix Coyotes–Anaheim Ducks 4–6
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 7–4
Montreal Canadiens–Buffalo Sabres 3–1
Pittsburgh Penguins–Calgary Flames 4–1
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 3–0
Los Angeles Kings–Chicago Blackhawks 1–2
Nashville Predators–New York Rangers 1–2 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 3–4 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 2–1 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik