Csak akkor nyer a Devils, ha Brodeur hibátlanul véd

Vágólapra másolva!
2010.10.22. 08:00
null
Alap esetben nem Martin Brodeurnek kellene meccset nyernie New Jerseyben (Fotó: Action Images)
Címkék
Kezd magára találni a New Jersey és a San Jose a tengerentúli profi hokiligában: a Devils Montrealban nyert 3–0-ra, míg a Sharks Denverben győzte le a Coloradót 4–2-re.

Bravúros győzelmet aratott a New Jersey Montrealban, a Devils Zach Parise, Jason Arnott és az újonc Matt Taormina góljainak, valamint a 29 védést bemutató Martin Brodeurnek köszönhetően nyert 3–0-ra. A New Jersey idén másodszor nyert, Brodeur mindkét meccsen hibátlan teljesítményt nyújtott.

„Úgy tűnik, ez most a trend, de remélem, sikerül máshogyan is nyerni, mert így nagyon nehéz idényünk lesz – mondta Brodeur. – Nehezen lendülünk játékba, de a Buffalóban és most Montrealban megszerzett győzelmünk lendületet adhat. Semmi bajom a shutouttal, de ne csak így nyerjünk!"

A 18. idényében járó Brodeur a 112. hibátlan NHL-meccsén van túl az alapszakaszban, ebben a tekintetben a legjobb szezonja a 2006–2007-es volt 12 shutouttal – ennyi győzelemmel bizonyára nagyon messze maradna a Devils a rájátszástól, és az Atlanti csoport utolsó helyéről sem tudna elmozdulni.

Az idényt szintén a vártnál gyengébben kezdő San Jose is javított a mérlegén, Joe Pavelski két góllal járult hozzá a Colorado 4–2-es legyőzéséhez. A szezont Stockholmban a Columbus elleni győzelemmel kezdő Sharks három vereség után nyert ismét. A kapuban ezúttal Antero Niittymäki állt, a bajnok Chicagótól elcsábított Antti Niemire ráfért a pihenés azután, hogy két meccsen kilenc gólt kapott.

Folytatta remek sorozatát a Boston, a Washingtont 4–1-re megverő Bruins sorozatban negyedszer nyert, és tapad a Rangers ellen hazai pályán vereséget szenvedő Torontóra. A sárga-feketéknél is az idényt cserekapusként kezdő hálóőr remekel, a nyáron a riválisoknak cserére kínált Tim Thomas kirobbanthatatlannak tűnik, a tavaszi rájátszásban remeklő Tuukka Rask pedig a kispadról figyeli társát.

A Nashville a második vereségét szenvedte el az idény során, de a Pittsburgh ellen csak hosszabbításban kapott ki, s továbbra is az egyetlen csapat, amely az összes meccsén szerzett legalább egy pontot.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 15. JÁTÉKNAP
Florida Panthers–Dallas Stars 1–4
Edmonton Oilers–Minnesota Wild 2–4
Detroit Red Wings–Calgary Flames 4–2
Boston Bruins–Washington Capitals 4–1
Phoenix Coyotes–Los Angeles Kings 4–2  
Colorado Avalanche–San Jose Sharks 2–4  
Montreal Canadiens–New Jersey Devils 0–3  
Philadelphia Flyers–Anaheim Ducks 2–3  
Toronto Maple Leafs–New York Rangers 1–2  
Tampa Bay Lightning–New York Islanders 2–3 – h.u.  
Nashville Predators–Pittsburgh Penguins 3–4 – h. u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik