Duncan megelőzte Rodmant, de a Spurs ismét kikapott

Vágólapra másolva!
2011.04.01. 08:40
null
Nem Tim Duncanen múlt a Spurs újabb veresége (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 152. játéknapját a rangadók napjának is nevezhetjük. A még mindig ligaelső San Antonio Spurs sorozatban ötödször kapott ki, ezúttal hazai pályán a Keleti főcsoportban második Bostontól. A nyugati második Los Angeles Lakers a harmadik Dallas ellen nyert 28 ponttal.

A San Antonio és a Boston jó ideig szoros meccset vívott egymással, ám a harmadik negyed hajrájában tíz ponttal meg tudott lépni a vendégcsapat, és ezt követően a ligaelső Spurs már nem volt képes fordítani – sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el.

A Celtics edzője, Doc Rivers a mérkőzés után külön kiemelte Rajon Rondo teljesítményét, aki 22 pontja mellett 14 assziszttal segítette együttesét. A találkozón döntőnek bizonyult, hogy míg a hazaiaknál csak hárman jutottak tíz pont fölé – Tony Parker volt a mezőny legeredményesebb dobója 23 ponttal –, addig a látogatóknál öten, és ezúttal a Spurs cseresora sem volt annyira hatékony, mint a szezon során már oly sokszor.

A hazaiaknál a már említett Parker mellett Tim Duncan játszott jól, aki 20 pontja mellett leszedett 13 lepattanót, és ezzel az NBA vonatkozó örökrangsorában a Chicago Bulls korábbi klasszisát, Dennis Rodmant megelőzve feljött a 21. helyre (Duncan 11967 lepattanónál tart NBA-pályafutása során).

A bostoniak a győzelem mellett annak is örülhettek, hogy januári sérülését követően ismét pályára léphetett Jermaine O'Neal, aki a közel három hónapos szünet utáni első fellépésén öt pontot szerzett.

A nap másik találkozóján, a Nyugati főcsoport rangadóján a második helyen álló Lakers simán, 28 ponttal nyert a harmadik Dallas ellen.

A Mavericks szerdán a másik Los Angeles-i gárda, a Clippers ellen még hat ponttal győzni tudott, de ezúttal csak Dirk Nowitzki nyújtott kiemelkedőt, és az ő 27 pontja a Lakersszel szemben kevésnek bizonyult. A negyedik negyedben a vendégeknél elszakadt a cérna, Jason Terry szándékosan meglökte Steve Blake-et, ami után kisebb tömegjelenet, lökdösődés alakult ki a pályán.

A bajnoknál Kobe Bryant (28 pont) és Pau Gasol (20 pont) is jól játszott, alakulatuk pedig sorozatban a nyolcadik sikerét aratta.

CSETEPATÉ A LAKERS–MAVERICKS MECCSEN
NBA
ALAPSZAKASZ, 152. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs–Boston Celtics 97–107
Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 110–82
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik