Gerbe: hiábavaló két gól öt másodperc alatt

Vágólapra másolva!
2011.01.22. 08:01
null
A Dallast nyolc találkozó után először verték meg otthonától távol (Fotó: Action Images)
Címkék
A Calgary 7–4-re nyert a Dallas ellen a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 101. játéknapján, így a texasi csapat nem tudta megszerezni sorozatban kilencedik idegenbeli sikerét. A Tampa Bay szétlövéssel győzött Floridában, a Montreal lelépte az Ottawát, míg a New York Islanders a Sabres otthonában diadalmaskodott. A buffalói Nathan Gerbe öt másodperc alatt kétszer is betalált.

 

Jarome Iginla egyhuzamban a 12. idényében is megszerezte a 20. gólját (14 NHL-szezonjából csak egyszer nem sikerült ez neki), amivel csapata, a Calgary 6–4-re vezetett 4:20 perccel a Dallas elleni mérkőzés vége előtt. A Stars innen már nem tudott felállni, így a franchise-rekordnak számító, sorozatban elért nyolc idegenbeli győzelem után ezúttal vereséget szenvedett otthonától távol.

A játéknap másik három találkozóján a vendégek örülhettek. Dominic Moore volt egyedül eredményes a Tampa Bay vendégségben lejátszott meccsét eldöntő szétlövésben. A találatot vissza kellett nézni videón, hogy kiderítsék, egyszer vagy kétszer lőtte-e kapura a korongot Moore, miközben a Florida Panthers kapusát, Tomás Vokount elfektette, de mivel az előbbi bizonyosodott be, érvényesnek ítélték a gólt.

A buffalói Nathan Gerbe öt másodperces különbséggel két gólt is szerzett a New York Islanders elleni találkozón, amivel beállította az NHL történetének második leggyorsabb duplázásához szükséges időt. Pete Mahovlich a Montreal színeiben lőtt 1971-ben két gólt ilyen rövid időn belül. A csúcsot 1931-ben Nels Stewart (Montreal Maroons) állította fel négy másodperccel, amit aztán 1995-ben Deron Quint (Winnipeg Jets) is megismételt.

Gerbe két góljával egyébiránt nem sokra ment a Buffalo, hiszen az Islanders nyert 5–2-re.

Továbbra is siralmasan szerepel az Ottawa, amely hazai pályán zsinórban a hatodik vereségét szenvedte el. Most éppen a Montreal páholta el a Szenátorokat, mégpedig nem kicsit, nagyon. A Canadiens 7–1-es sikeréből Tomás Plekanec két góllal vette ki a részét.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 101. JÁTÉKNAP
Calgary Flames–Dallas Stars 7–4
Buffalo Sabres–New York Islanders 2–5
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 1–7
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 1–2 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik