Hiába Brodeur 116. shutoutja, kikapott a Devils

Vágólapra másolva!
2011.03.26. 07:43
null
A kapuban Daniel Sedin (Vancouver, balra) és Chris Mason (Atlanta) (Fotó: Reuters)
Címkék
A Pittsburgh Penguins szétlövéssel győzött 1–0-ra a New Jersey ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Keleti főcsoport egy másik élcsapata, a Washington Capitals Alekszandr Ovecskin nélkül 2–0-ra kikapott Ottawában, míg a nyugati éllovas Vancouver Canucks Atlantában nyert, és két franchise-rekordot is felállított.

 

A ligarekordot tartó Martin Brodeur elkönyvelhette a 116. shutoutját, a New Jersey mégis kikapott a Pittsburghtől. Mégpedig azért, mert a Penguins kapujában álló Marc-André Fleury is hibátlan teljesítményt nyújtott, ráadásul őt a szétlövésben sem tudták mattolni (Brian Rolston, Ilja Kovalcsuk és Patrik Eliás próbálkozását is védte), így a Pingvinek 1–0-ra megverték a Devilst, és két pontra megközelítették a keleti éllovas Philadelphiát – amelyet egy nappal korábban szintén szétlövéssel győztek le.

A Washington befoghatta volna a Flyerst, ám 2–0-ra alulmaradt Ottawában. A fővárosiaknál ezúttal sem játszott a sérülés miatt hét–tíz napra kidőlt Alekszandr Ovecskin.

A Nyugati főcsoport élén álló Vancouver 3–1-es atlantai sikerével franchise-rekordot állított fel, ez volt ugyanis a szezon során a 24. idegenbeli sikere, ezzel pedig már 107 pontnál jár, ami szintén klubcsúcs.

A Carolina a két gólt szerző Erik Cole vezérletével 4–3-ra legyőzte a Tampa Bayt, de így sem tudott közelebb kerülni a keleten nyolcadik helyen álló Buffalóhoz, mivel a Sabres is nyert, mégpedig a Florida ellen. A Panthersnek ezzel a vereséggel már matematikai esélye sem maradt a rájátszásra.

NHL
ALAPSZAKASZ, 159. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Florida Panthers 4–2
Atlanta Thrashers–Vancouver Canucks 1–3
Ottawa Senators–Washington Capitals 2–0
Pittsburgh Penguins–New Jersey Devils 1–0 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik