Hihetetlen: az Islanders győzni tudott

Vágólapra másolva!
2010.11.27. 11:25
null
Az Islanders játékosai hosszú idő után örülhettek újra győzelemnek (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Tizennégy nyeretlen mérkőzés után megszakadt a New York Islanders rossz szériája, miután az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 48. játéknapján 2–0-ra legyőzte a New Jersey Devilst.  A Washington és a Vancouver is hat gólt lőve diadalmaskodott, sorozatban az ötödik sikerét ünnepelhette az Ottawát felülmúló Pittsburgh, idegenben nyert a Detroit és a Chicago, illetve otthon kapott ki a Philadelphia.

 

A hibátlan teljesítménnyel (29 védés) kirukkoló Rick DiPietrónak, valamint Jesse Joensuu és Rob Schremp góljának köszönhetően az Islanders 14 mérkőzést követően ismét megtapasztalhatta a győzelem ízét. Ez volt az első diadala Jack Capuanónak, aki a múlt héten menesztett Scott Gordont váltotta a Szigetlakók vezetőedzői posztján.

Alekszandr Szjomin a második harmadban egy 4:29 perces időszak alatt háromszor köszönt be a Tampa Baynek, nagyban hozzájárulva ezzel a Washington 6–0-s sikeréhez. Az orosz játékos 24 meccsen 17 gólt lőtt eddig ebben a szezonban.

A Columbus otthonában 2–1-re felülkerekedő Detroit hőse Jimmy Howard volt, aki 34 védést mutatott be, és Jared Boll büntetőjét is hárította. A Blue Jackets ötször került emberelőnybe, de egyszer sem tudott élni a fórral.

A Pittsburgh kapujában álló Marc-André Fleury is parádézott (43 védés), Sidney Crosby pedig gólpasszt adott, így már sorozatban a 11. mérkőzésén szerzett pontot.

Továbbra sem tud kikecmeregni a hullámvölgyből a San Jose, amely a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített. A Sharks ezúttal ráadásul méretes zakót kapott, a Vancouver 6–1-re verte meg.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 48. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Carolina Hurricanes 0–3
New York Islanders–New Jersey Devils 2–0
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators 2–1
Philadelphia Flyers–Calgary Flames 2–3 – szétlövéssel
Minnesota Wild–Nashville Predators 5–2
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 1–4
Washington Capitals–Tampa Bay Lightning 6–0
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 1–2
Atlanta Thrashers–Montreal Canadiens 3–0
Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 3–1
Florida Panthers–New York Rangers 0–3
Dallas Stars–St. Louis Blues 3–2
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 6–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik