Howard, Durant: 40 pont; Lakers: meglepő vereség

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 11:30
null
Dwight Howard hiába parádézott, a Magic kikapott (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 95. játéknapja három hosszabbításos meccset, több kiváló egyéni teljesítményt és egy nagy meglepetést is hozott. A bajnok Los Angeles Lakers ugyanis hazai pályán kapott ki a Sacramentótól. A Keleti főcsoportot vezető Boston Phoenixben szenvedett vereséget, míg az utóbbi időben meglehetősen hullámzóan teljesítő Miami a 39 pontos LeBron James vezetésével 88–87-re győzött a Detroit ellen. Az Orlando klasszisa, Dwight Howard hiába dobott 40 pontot Chicagóban, csapata vereséget szenvedett.

 

A 95. játéknap egyik legjobb egyéni teljesítménye Dwight Howard (aki Kobe Bryant után a második legtöbb szavazattal került be az All Star-válogatottba) nevéhez fűződött, ám a Magic centere hiába dobott szezoncsúcsot jelentő 40 pontot és szedett 15 lepattanót, csapata 99–90-re kikapott Chicagóban.

Az Orlando játékáról sok mindent elárul, hogy Howardon kívül csak a csereként beálló Gilbert Arenas jutott tíz pont fölé, de ő is megállt 11-nél. A Bulls legjobbja  a 26 pontot dobó Luol Deng volt.

A Miamiban remeklő LeBron Jamesnek viszont ha nehezen is, de sikerült győzelemre vezetnie csapatát. A klasszis erre a mérkőzésre egyedül maradt a nagy hármasból – Dwyane Wade és Chris Bosh sérülés miatt nem lépett pályára –, de  sikerült megoldani a feladatot, 39 pontot szerzett (valamint nyolc lepattanót és kilenc asszisztot is jegyzett), ezzel ha egyetlen ponttal is, de nyert a Heat a Detroit ellen. Előző hét meccséből ez volt a második sikere a Miaminak.

A játéknap legnagyobb meglepetését a Nyugati főcsoport utolsó helyén szerénykedő Sacramento szerezte a bajnok Los Angeles Lakers idegenbeli legyőzésével.

A Kingsben többen is jó teljesítményt nyújtottak (DeMarcus Cousins volt a legeredményesebb 27 ponttal), ezzel szemben a Lakers kulcsemberei közül többen gyengélkedtek, csak a 38 pontig jutó Kobe Bryant nyújtott extra teljesítményt (említést érdemel a padról beszállva 25 pontot szerző Shannon Brown is).

Kikapott a Keleti főcsoportot vezető Boston is – a Celtics meglepően kevés pontot szerzett Phoneixben, így 88–71-es vereséget szenvedett.

Három mérkőzés is csak a hosszabbításban dőlt el, a legnagyobb csatát az Oklahoma és Washington csatája hozta, a hazai pályán játszó Thunder ugyanis csak kétszeri ráadásban tudott nyerni.  

Kevin Durant – az orlandói Howardhoz hasonlóan – 40 pontot szerzett, rajta kívül Russel Westbrook is sokat tett a hazai győzelemért: 35 ponttal, 13 assziszttal és 13 lepattanóval tripla duplát jegyzett.

CHICAGO BULLS–ORLANDO MAGIC 99–90
 
   

 

 NBA
ALAPSZAKASZ, 95. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–New Jersey Nets 124–92
Philadelphia 76ers–Memphis Grizzlies 94–99
Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 110–116 – hosszabbítás után
Atlanta Hawks–New York Knicks 111–102
Cleveland Cavaliers–Denver Nuggets 103–117
Miami Heat–Detroit Pistons 88–87
Chicago Bulls–Orlando Magic 99–90
Oklahoma City Thunder–Washington Wizards 124–117 – kétszeri h. u.
Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 108–100
Golden State Warriors–Charlotte Bobcats 113–121 – h. u.
Los Angeles Lakers–Sacramento Kings 95–100
Phoenix Suns–Boston Celtics 88–71

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik