Kovalcsuk villanása elég volt a Devils sikeréhez

Vágólapra másolva!
2011.02.19. 07:40
null
Kovalcsukot ezúttal nem tudták megállítani a Rangers játékosai (Fotó: Action Images – archív)
Az utóbbi időben kiváló formában játszó New Jersey Ilja Kovalcsuk góljával 1–0-ra győzött a New York Rangers ellen hazai pályán az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 123. játéknapján. A Devils sorozatban a hatodik találkozóját nyerte meg, és még van esélye bejutni a rájátszásba.

A Devilsnek és Ilja Kovalcsuknak is nagyszerűen megy az utóbbi időben: a játékos sorozatban a negyedik meccsén is eredményes volt, míg csapata zsinórban a hatodik találkozóján diadalmaskodott.

A New York Rangers elleni mérkőzésen ráadásul az orosz hokis gólja győzelmet ért az 1–0-ra megnyert hazai összecsapáson. Johan Hedberg tehát hibátlanul védte a New Jersey kapuját, igaz, csak 15 alkalommal kellett mentenie.

A Devils az idény korábbi részében mutatott gyengélkedés után a legutóbbi 17 találkozójából 14-en felülkerekedett, így egy hónap alatt elérte, hogy még legyen esélye bejutni a rájátszásba. Persze ehhez öt csapatot kellene megelőznie a Keleti főcsoportban.

Ty Conklin, a Buffalo kapusa is hibátlan teljesítményt nyújtott a játéknapon: 25 védéssel segítette 3–0-s győzelemhez együttesét a St. Louis Blues elleni hazai meccsen. T. J. Oshie gólt szerzett és gólpasszt adott, így januári visszatérése óta először ért el két pontot egy mérkőzésen, miután 31 összecsapást kihagyott a bokatörése miatt.

A Boston Bruins a két gólt szerző Brad Marchand és a találata mellett egy asszisztot is jegyző Nathan Horton vezetésével 4–2-re megverte a Senatorst Ottawában.

NHL
ALAPSZAKASZ, 123. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–St. Louis Blues 0–3
Ottawa Senators–Boston Bruins 2–4
Minnesota Wild–Anaheim Ducks
5–1
Florida Panthers–Detroit Red Wings 3–4
New Jersey Devils–New York Rangers 1–0
Carolina Hurricanes–Philadelphia Flyers 3–2
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik