LeBron James vezette győzelemre a Miamit

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 09:24
null
LeBron James a kosárra koncentrál (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a 33 pontot szerző LeBron James vezette győzelemre a Miamit a Houston ellen hazai pályán. Egy másik kiugró teljesítmény, egészen pontosan Gerald Wallace (Portland Trail Blazers) 40 pontja kevésnek bizonyult az Oklahoma otthonában.

A 38–31-as első negyedet követően a ponteső a folytatásban sem hagyott alább, így a nagyszünetben kis túlzással már ott tartottak a felek, ahol máskor a végén (72–68). A lendület a második félidőben kicsit csökkent ugyan, de így is rendkívül színvonalas és látványos mérkőzést vívott egymással a Miami és a Houston. Ilyen pontgazdag találkozóhoz természetesen kiemelkedő egyéni dobóteljesítmények is párosultak: LeBron James a mezőny legeredményesebb kosarasaként 33 pontig jutott, de Chris Bosh (31) és Dwyane Wade (30) sem sokkal maradt el tőle. A Heat 51. sikerét aratta.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NBA 2010–2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A papírformának megfelelően a Lakers végig kézben tartotta a New Orleans Hornets elleni mérkőzést, és aratta szezonbeli 53. győzelmét, zsinórban a hetediket. A vasárnapi sikerben döntő részt vállalt 30 pontjával Kobe Bryant.

A Boston valósággal állva hagyta az első negyedben vendéglátóját, a Minnesota Timberwolvest (32–13), ez azonban elégedetté tette őket. A házigazdák szívósan kapaszkodtak, és ilyen pocsék kezdést követően is izgalmassá tudták tenni az utolsó perceket. Speciel öt perccel a végső dudaszó előtt még a vendéglátók vezettek (73–72), de a hajrá a bostoniaké volt. A Heathez hasonlóan a Boston is az 51. győzelmét könyvelhette el.

A Sacramento túlórában nyert Philadelphiában, hiába mentette meg hosszabbításra a mérkőzést kilenc ezreddel a negyedik negyed vége előtt Louis Williams egy triplával. A csereembernek három rontott kísérlete volt ezen kívül a hárompontos vonalon kívülről. Hozzá hasonlóan egyéni teljesítményének örülhetett a 32 pontot szerző Marcus Thornton is, míg Samuel Dalembert 13 pontot és 19 lepattanót szerzett szezonbeli első 76ers-ben lejátszott mérkőzésén, éppen volt klubja ellen.

A Cavaliersnek ezúttal sem volt sok esélye a győzelemre, hiába játszhatott Clevelandben a nem túl veretes (42/32) Atlanta Hawks ellen, így 58. vereségét is elszenvedte.

MÁR BEJUTOTTAK A RÁJÁTSZÁSBA
Keleti főcsoport: Chicago Bulls, Boston Celtics, Miami Heat, Orlando Magic, Atlanta Hawks
Nyugati főcsoport: San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks, Oklahoma City

Kikapott a ligaelső San Antino Spurs, a szezonban 16. alkalommal, a Memphis Grizzlies nyílt csatára késztette a favoritot, végül pedig fölébe is kerekedett.

Hiába szerzett Gerald Wallace egymaga negyven pontot, LaMarcus Aldridge pedig húszat, portlandi társaik igencsak elmaradtak tőlük, ennek nem is lehetett más a vége, mint vereség a Oklahoma vendégeként. A City ezzel a győzelemmel biztosította a helyét a rájátszásban, méghozzá kilencedik klubként.

A 71 pontot hozó első negyed után sejteni lehetett, megkísértik a csapatok a száz pontos határt. Nos, át is lépte mindkét gárda, a házigazda Golden State pedig három pontot vert a Washingtonra. A Warriorsban 48 percet pályán lévő Monte Ellis 37 pontja mellett még 13 asszisztot is kiosztott.

A Dallas 52. győzelmét komoly csapatmunka eredményeként húzta be, miközben a Phoenix a Steve Nash, Jared Dudley duóra épített. Ők hozták is magukat, valamint 20–20 pontjukat, ellentétben a társakkal.

NBA
ALAPSZAKASZ, 148. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers–Sacramento Kings 111–114 – h.u.
Memphis Grizzlies–San Antonio Spurs 111–104
Miami Heat–Houston Rockets 125–119
Cleveland Cavaliers–Atlanta Hawks 83–99
Minnesota Timberwolves–Boston Celtics 82–85
Oklahoma City Thunder–Portland Trail Blazers 99–90
Golden State Warriors–Washington Wizards 114–104
L. A. Lakers–New Orleans Hornets 102–84
Phoenix Suns–Dallas Mavericks 83–91

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik