Magára ijesztett, majd lejátszotta a Spurst a GSW

Vágólapra másolva!
2017.11.03. 08:12
null
Stephen Curryék elaludtak a meccs elején (Fotó: Twitter)
Tizenkilenc pontos hátrányból fordított, és nyert végül hússzal a címvédő Golden State San Antonióban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali rangadóján – a másik mérkőzésen Damian Lillard utolsó másodperces triplája jelentette a Portland győzelmét a Lakers ellen.

 

San Antonio Spurs–Golden State Warriors 92–112

Belealudt, majd fordított a GSW. Egészen borzalmasan kezdte a mérkőzést a címvédő, Kevin Durant az első nyolc dobását elrontotta, védekezésben az egész csapat „pihent”, így a San Antonio köszönte szépen és 31–12-es előnybe került – már az első negyedben a húsz pontot közelítette a hazai előny. Itt aztán megrázta magát a Warriors, Durant a következő hét dobásából hetet értékesített, a csapat elkezdett védekezni és ledolgozni a hátrányt, a harmadik negyedben átvette a vezetést, s onnantól nem volt pardon, a GSW lejátszotta a pályáról ellenfelét. A második félidejük szinte tökéletesre sikerült, Steve Kerr szerint ha ezen múlik, inkább kezdjenek minden meccset mínusz 20-ról – védekezésben idei legjobbjukat hozták eddig, ezzel teljesen levették a pályáról a Spurst. Ebben a meccsben benne volt minden, ami GSW: laza vállalások, szörnyű eladott labdák, „elcsalt” védekezés, majd mindennek a fordítottja – bedobtak 14/28 triplát, kiosztottak tizenegy blokkot és nullára redukálták a Spurs kinti dobásait. A gárda 6–3-mal utazik tovább Denverbe, ahol befejezi hárommeccses idegenbeli túráját.

Elfogytak a Spurs-triplák. A Warriors hozzáállását kihasználva alaposan belőtték magukat a hazaiak és az első negyedben hat hármast is elsüllyesztettek, ezt viszont csúnya leolvadás követte, ahogy a GSW elkezdett védekezni: a második félidőben egyetlen egyet sem (!) tudtak bedobni távolról, végül 7/24-gyel zártak. Ezt Aldridge (24 pont, 10 lepattanó, 2 gólpassz, 2 labdaszerzés és 2 blokk) sem tudta ellensúlyozni, támadásban ezúttal is egészen botrányosak voltak, ahogy azt az elmúlt meccseken is láthattuk – Gregg Popovich sem bírta cérnával, egy reklamálás után kiállították, az utolsó percekre elküldték a kispadról. A San Antonio a második félidőt huszonöt ponttal veszítette el, az említett 31–12-es előny után 39 egységgel maradt alul és sorozatban negyedik vereségét szenvedte el – már csak 4–4-re áll, igaz, most játszik még egymás után öt hazai találkozót.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 24/6, Anderson 16, Gasol 11/3
A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/15, Durant 24/6, Curry 21/9

Portland Trail Blazers–Los Angeles Lakers 113–110

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Lillard megnyerte. Klasszikus győztes dobással jelentkezett a Portland irányítója, tizenöt másodperccel a vége előtt kapta meg a labdát, felvezette, leütötte párszor, majd Brandon Ingram felett elsüllyesztett egy triplát 110–110-nél, az utolsó másodpercben. A hazaiak így két vereség után tudtak ismét javítani, bár nagyon meg kellett érte szenvedniük, hiszen hiába vezettek már az első negyedben 16 ponttal, ezt eltüntette a Lakers és a második félidőben már fej fej mellett haladtak a felek. Úgy tűnt, hogy a végjátékból jobban jön ki a Portland, de érkezett Caldwell-Pope hármasa, amivel kiegyenlített tizenöt másodperccel az órán, ezt követte Lillard alakítása – az irányító 32 ponttal, hat lepattanóval és öt gólpasszal zárt, mellette idei eddigi legjobbját (28 pont 29 perc alatt) hozta Jusuf Nurkic, de CJ McCollum (22 pont, 5/8 tripla) is hozzátette a magáét. Az 5–4-gyel álló együttes most pihenhet egy kicsit, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka fogadja a Thundert.

Kuzma igen, Ball nem. Eddig azt azért nem mondhatjuk, hogy elkápráztatott volna minket a Lakers franchise-playernek szánt újonca, de Lonzo Ball most minden eddigit alulmúlva pont nélkül fejezte be a meccset – két blokkja és négy gólpassza rendben lenne, de a nulla pont nem elfogadható akkor sem, ha egyébként nem mozgatta rosszul csapatát. A másik újonc, Kyle Kuzma viszont kitett magáért, a padról beszállva 22 pontot (10/17 mezőnyből) szórt, a második negyedben ő indította el a Lakers felzárkózását, de a végjátékban is lehetett rá számítani. Rossz hír viszont az arany-liláknak, hogy Larry Nance Jr. ujjtörést szenvedett a harmadik negyedben, ez többhetes kihagyást jelent.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 32/6, Nurkic 28, McCollum 22/15
A Lakers legjobb dobói: Lopez 27/3, Kuzma 22/3, Ingram 14, Clarkson 14

NBA, ALAPSZAKASZ
San Antonio Spurs–Golden State Warriors 92–112
Portland Trail Blazers–Los Angeles Lakers 113–110

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik