Meglepetések: kikapott a Spurs és a Lakers

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 08:10
null
A Lakers és Kobe Bryant is elhasalt (Fotó: Action Images)
Címkék
Meglepetés az NBA rájátszásában: a nyugati nyolcadik Memphis Grizzlies 101–98-ra győzött a főcsoportgyőztes (és ligamásodik) San Antonio otthonában, így 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. A Spurshöz hasonlóan kikapott a nyugati második Los Angeles Lakers is – a New Orleans Hornets-től.

A Grizzliest a kitűnően játszó Zach Randolph (25 pont, 14 lepattanó), Marc Gasol (24 pont, 9 lepattanó), Mike Conley (15 pont, 10 assziszt) trió húzta, de a kispadról beszálló O. J. Mayo és Shane Battier is hozzátette a magáét a memphisi sikerhez.

A Manu Ginóbili nélkül játszó Spursben hat játékos is eljutott legalább tíz pontig, a legeredményesebb Tony Parker (20 pont, 5 assziszt) és Tim Duncan (16 pont, 13 lepattanó) volt.

A sokáig irányító Memphis 1:06-tal a vége előtt még 98–94-es hátrányban volt, de előbb Marc Gasol dobott egy duplát, majd Shane Battier 23.9 másodperccel a dudaszó előtt elsüllyesztett egy hárompontost. A dudaszó pillanatában Richard Jefferson még egyenlíthetett volna, de elrontotta triplakísérletét – a Grizzlies a franchise történetének első rájátszásbeli győzelmét aratta.

A nyugati főcsoportelső San Antonio Spurs után kikapott hazai pályán a főcsoportmásodik Los Angeles Lakers is: a kaliforniaiakat a szinte végig vezető New Orleans Hornets verte meg a Staples Centerben 109–100-ra.

A mérkőzésen a zseniálisan játszó (33 pont, 14 assziszt, 7 lepattanó, 4 labdaszerzés) Chris Paul vezette Hornets az első negyed néhány percét leszámítva végig a kezében tartotta az irányítást.

A New Orleans-i csapat hiába büntetőzött gyengén – játékosai tízszer is hibáztak a vonalról –, ezt kompenzálni tudta labdaszerzésekkel és jobb palánk alatti játékkal. A Lakers legeredményesebbje Kobe Bryant volt (34 pont). A Los Angeles-iek problémáit nagyban a „kiszolgáló legénység" teljesítménye okozta: a kispadról nem jött sok segítség – a cserejátékosok párharcát 39–21-re nyerte meg a Hornets –, ráadásul betlizett a kulcsember Pau Gasol is, aki mindössze nyolc pontig jutott.

A meglepetések után „lenyugodott" a játéknap a ligában, a Spurs és a Lakers zakója után ugyanis az előkelőbb helyen a rájátszásba jutó csapatok behúzták az első meccset.

Oklahomában Kevin Durant 41, Russell Westbrook 31 ponttal vette ki a részét a Denver Nuggets elleni győzelemből. A két kiváló kosaras az egy évvel ezelőtti rájátszás első hat meccsén egyszer sem ért el annyi pontot, mint most. Akkor a Thunder 4–2-vel búcsúzott a későbbi bajnok Lakers ellenében. Oklahomában remélik, hogy most sikerül túlélni az első kört...

Ray Allen a mérkőzés vége előtt alig 11 másodperccel szerezte a mindent eldöntő hárompontost a New York Knicks ellen. Az alapszakaszt keleten a harmadik helyen záró Boston Celtics kosarasa 24 pontjából 18-at a második félidőben szerzett – nagyban hozzájárulva ezzel csapata kiszenvedett győzelméhez. A másik oldalon Amar'e Stoudemire 28 pontjával lehetett volna hős – de nem lett.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs (1.)–Memphis Grizzlies (8.) 98–101
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
Los Angeles Lakers (2.)–New Orleans Hornets (7.) 100–109
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
Oklahoma City Thunder (4.)–Denver Nuggets (5.)
107–103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics (3.)–New York Knicks (6.) 87–85
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik