Megrázták a bajszukat, és 15 gólt lőttek

Vágólapra másolva!
2010.11.19. 08:57
null
Az NHL góllövőlistáját és kanadai táblázatát is Steve Stamkos vezeti (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 41. játéknapjának leggóldúsabb meccsét Philadelphiában játszották, ahol a Tampa Bay a három találatot és két asszisztot jegyző Steven Stamkos vezetésével 8–7-re győzött a Flyers ellen.

„Még soha, az alacsonyabb osztályokban sem volt részem ilyen mérkőzésben. Mintha visszamentünk volna az időben a nyolcvanas évekbe, mindannyian meglengettük a bajszunkat, jöttek a gólok jobbról, balról és középről" – így összegezte Steven Stamkos a 15 gólt hozó Philadelphia–Tampa Bay összecsapást.

A Lightning 8–7-es győzelmével véget érő találkozón a 20 éves kanadai center három találatot jegyzett és két gólpasszt adott, ezzel növelte az előnyét az NHL góllövőlistájának és kanadai táblázatának élén.

„Örülök, hogy részese lehettem a meccsnek, és ezzel szerintem a kapusokon kívül az összes jégre lépő játékos így van, hiszen szinte minden bejött, mindkét csapat szórta a gólokat" – tette hozzá a pályafutása harmadik, szezonbeli második mesterhármasát jegyző Stamkos, aki mellett további 28 hokis jegyzett legalább egy pontot.

Az első harmadban kilenc gól született, ebből ötöt a Philadelphia lőtt – a rekord 12 találat egy periódusban, a Buffalo 1981-ben 9–3-ra nyerte meg a második húsz percet a Toronto ellen. A legtöbb gól egy találkozón 21 volt, ez kétszer fordult elő: 1920-ban a Montreal Canadiens 14–7-re verte meg a Toronto St. Patrick'sot, míg 1985-ben az Edmonton Oilers 12–9-re nyert a Chicago Blackhawks ellen.

PHILADELPHIA–TAMPA BAY 7–8
 
 NHL
ALAPSZAKASZ, 41. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Florida Panthers 4–0
Philadelphia Flyers–Tampa Bay Lightning 7–8
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 3–1                    
Montreal Canadiens–Nashville Predators 0–3
Dallas Stars–San Jose Sharks 5–4 – h. u.               
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik