Megszakadt a Pittsburgh 12-es győzelmi szériája

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 07:27
null
A Flyers megállította a Penguinst (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 66. játéknapján a Philadelphia Flyers 3–2-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst, megszakítva ezzel a Pingvinek 12 mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját.

A harmadik harmad felénél Scott Hartnell, a Philadelphia játékosa emberelőnyből gólt ütött, és ezzel a találattal a Flyers 3–2-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst, megszakítva így a Pingvinek győzelmi sorozatát, amely már tizenkét mérkőzés óta tartott.

 

19 MECCSES PONTSOROZATOK
Játékos Sorozat
Wayne Gretzky* 8
Sidney Crosby 2
Brett Hull* 2
Guy Lafleur* 2
Mario Lemieux* 2
Adam Oates 2
Steve Yzerman* 2
* A Hírességek Csarnokába beválasztott játékos

A Penguins legutóbb pontosan egy hónappal ezelőtt, november 15-én szenvedett vereséget, akkor a New York Rangerstől kapott ki a hosszabbításban. A csapat sorozata megszakadt, azonban Sidney Crosbyé nem: a kanadai klasszis a vendégek mindkét találatánál asszisztot jegyzett, így sorozatban tizenkilencedik találkozóján iratkozott fel a pontszerzők közé, ezzel beállította karriercsúcsát.

Crosby egyébként másodszor tudhat magáénak ilyen hosszú pontszerző sorozatot (jelenlegi szériája 20 gólt és 18 asszisztot foglal magában), és a liga történetében ő mindössze a hetedik játékos, aki ilyen bravúrt vitt véghez.

„Senki sem szeret veszíteni, és ez nem változott attól, hogy az utóbbi időben ilyen sok mérkőzést nyertünk meg, és nem is fog megváltozni. Azzal a céllal jövünk ki a pályára, hogy győzzünk, ezért dolgozunk keményen, így nem túl jó érzés, ha nem sikerül. Szerencsére este újabb meccsünk van, így hamar javíthatunk" – nyilatkozta a mérkőzés után Crosby.

A játéknap másik mérkőzésén a Toronto Maple Leafs 4–1-re legyőzte az Edmonton Oilerst, és így győzelemmel kezdte nyugat-kanadai túráját. Kris Versteeg egy gólt és egy asszisztot jegyzett a meccsen, a Toronto pedig utóbbi hat meccséből négyet megnyert, és jelenleg hármas holtversenyben áll a Buffalóval és a Carolinával a Keleti főcsoport tizedik helyén.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 66. JÁTÉKNAP
Edmonton Oilers–Toronto Maple Leafs 1–4  
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 3–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik