Mindkét tavalyi döntős vesztett az évzárón

Vágólapra másolva!
2012.01.01. 17:15
null
A Los Angeles-i Anze Kopitar lezárta hosszú góltalansági sorozatát (Fotó: Reuters)
Címkék
A Dallas Stars véget vetett a címvédő Boston Bruins hét mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatának az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapra virradóra rendezett játéknapján. Az óév utolsó, rendkívül sűrű programmal feldobott játéknapján kikapott a másik tavalyi döntős, a Vancouver Canucks is, ellenben a Detroit Red Wings 12 mérkőzésesre nyújtotta rekordközelítő hazai sikerszériáját.

 

Michael Ryder és Loui Eriksson emberelőnyös góljaival a Dallas már az első harmadban kétgólos előnyt szerzett a Boston ellen, Tom Wandell a második periódusban hozzátett még egyet, és a bajnoknak innen már nem volt visszaút. Ryder tavaly még a Stanley-kupa-győztes Bruins harcosa volt – most 15 góljával ő a Stars házi góllövőlistájának éllovasa.

A másik tavalyi döntős, a Vancouver Los Angelesben járt, s mivel képtelen volt élni hagyományos fegyverével, az emberelőnyös helyzetek kihasználásával (0/4), simán kikapott a Darryl Sutter keze alatt új életre kelő Kingstől. Justin Williams góllal és gólpasszal járult hozzá a hazai sikerhez. 2011 utolsó NHL-mérkőzése fordulópontot hozhat Anze Kopitar idényében: a Kings szlovén csatára újra a kapuba talált, lezárva ezzel karrierje leghosszabb (17 mérkőzéses) gól nélküli szériáját.

Folytatódott ellenben a Detroit remek sorozata: a 31 védést bemutató Jimmy Howard kapus lehúzta a rolót (9. karrier-shutout), eközben Johan Franzén, Justin Abdelkader és Jirí Hudler betalált a St. Louis kapujába, így meglett a Red Wings sorozatban 12. hazai győzelme. Már csak két lépés hiányzik a csapatcsúcs beállításához.

Tartja kiváló formáját Alekszandr Ovecskin, és továbbra is vérszomjas a csapata a harmadik harmadokban: a Washington Ovecskin, Alekszandr Szjomin és Dennis Wideman révén 2:54 perc alatt három gólt pakolt be az addig két góllal vezető Columbusnak, majd Ovecskin későbbi második góljával biztossá tette győzelmét. A Capitals 46 gólt szerzett a harmadik harmadokban ebben az idényben, e téren nincs párja a mezőnyben.

Szót érdemel Steven Stamkos bravúrja is: a Tampa csatára idénye második mesterhármasát jegyezte, és a Carolina elleni győzelem után már 26 gólnál jár ebben a szezonban.

A Phoenix lezárta négyes vereségszériáját, a jó formába lendülő New Jersey – nem kis részben a veterán Martin Brodeur 29 védésének köszönhetően – ötödik próbálkozásra újra legyőzte a Pittsburghöt (Sidney Crosby továbbra is harcképtelen), míg a Tomas Fleischmann duplájával fűtött Florida úgy győzte le a Montrealt, hogy a második harmad elején kapusa, Jose Theodore megsérült, és a legutóbb betliző Scott Clemmensen állt a helyére. A cserekapus megemésztette a Rangers elleni nehézségeit: 18 lövésből 17-et védett.

NHL
ALAPSZAKASZ, 82. JÁTÉKNAP
Dallas Stars–Boston Bruins 4–2
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 2–3, szétlövéssel
Minnesota Wild–Phoenix Coyotes 2–4
Detroit Red Wings–St. Louis Blues 3–0
Winnipeg Jets–Toronto Maple Leafs 3–2
New York Islanders–Edmonton Oilers 4–1
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 2–4
Florida Panthers–Montreal Canadiens 3–2
Los Angeles Kings–Vancouver Canucks 4–1
New Jersey Devils–Pittsburgh Penguins 3–1
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 5–2
Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik