NBA: Csúsztunk, másztunk, hogy a miénk legyen a labda - Nowitzki

Vágólapra másolva!
2011.06.03. 07:25
Címkék
A Dallas egész pályás letámadása és kemény védekezése mellett a Miami hátsó sorainak fellazulása okozta, hogy a Mavericks az NBA nagydöntőjének második meccsén 20–2-es rohammal fordítani tudott az utolsó hat és fél percben, amivel 1–1-re egyenlített – állítja Dirk Nowitzki, a dallasiak hőse.

„Nagyon jól védekezett a Miami, lezárta az utat a betörések elől, csak a negyedik negyedben tudtuk feltörni a falat, amelyet elénk állított. A végén a Bosh melletti betörésem kulcsfontosságú volt – mondta Nowitzki. – A védekezésünket összeszedtük, az egész pályán szorongattuk őket, nyomás alá kerültek, csúsztunk-másztunk, csak hogy a miénk legyen a labda. Előtte ez nem ment, de amint hibára kényszerítettük őket és megszereztük a labdát, meg tudtuk fordítani a meccset."Nowitzki. – A védekezésünket összeszedtük, az egész pályán szorongattuk őket, nyomás alá kerültek, csúsztunk-másztunk, csak hogy a miénk legyen a labda. Előtte ez nem ment, de amint hibára kényszerítettük őket és megszereztük a labdát, meg tudtuk fordítani a meccset."

„Dirk minden tekintetben kiváló volt – dicsérte a németet Rick Carlisle vezetőedző. – Odafért a lepattanókhoz, fontos labdákat szerzett, ami a Miami ellen nagyon nehéz, mert magas és atletikus játékosai vannak. Nagyon fontos volt, hogy a lepattanózásra odafigyeljünk, ezt emeltem ki a meccs előtt."

„Tudjuk, mire számíthatunk a Dallastól: sohasem adja fel, és a legapróbb hibára is lecsap – fogalmazott Erik Spoelstra, a Miami edzője. – Dörzsölt veteránokkal áll fel a Mavs, cseppet sem izgatja őket, mi történt az előző meccsen, sőt az sem, hogy az előző negyed hogy alakult. Csak akkor tudjuk legyőzni, ha a legvégéig komolyan vesszük a védekezésünket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik