NBA: győzelemmel kezdett a Thunder és a megerősödött Clippers

Vágólapra másolva!
2011.12.26. 08:41
Címkék
Győzelemmel kezdte a 2011–2012-es NBA-szezont az Oklahoma City Thunder és a lockoutot követően igencsak megerősödő Los Angeles Clippers is – előbbi az Orlandót, utóbbi a Golden State Warriorst verte meg.

A Los Angeles-i vezető szerep átvételére készülő Clippers Chris Paul, Chauncey Billups, DeAndre Jordan, Blake Griffin, Caron Butler kezdőötössel lépett parkettre Oaklandben; az új sztárok közül Paul 20 ponttal és 9 assziszttal, Billups 21 ponttal, 5 lepattanóval és 4 assziszttal járult hozzá a Warriors elleni sima győzelemhez. A Clippers legeredményesebbje Blake Griffin volt (22 pont, 9 lepattanó), a Warriorsé David Lee (21). A hazaiaknál a meccs előtt elhunyt nagyanyját gyászoló Monta Ellis 15 pontig jutott. A Clippers még sosem veszített szezonnyitót a Warriors ellen.

Kevin Durant alaposan megszórta az Orlandót (30 pont, 5 lepattanó, 6 assziszt), és hiába dobott rosszul a Thunder másik remek fiatal klasszisa, Russell Westbrook (6/17, 14 pont), ez is elég volt a sikerhez, mert James Harden (19 pont) személyében remek kisegítő érkezett a kispadról, a Magic legnagyobb klasszisa, Dwight Howard meg csak szenvedett.

Howard ugyan szokásának megfelelően dupla duplával jelentkezett, de támadásban nem ment neki (11 pont, 15 lepattanó, 4/12 a mezőnyből, 3/8 büntetőből) – így Ryan Anderson és Jameer Nelson hiába pakolt be 25 és 18 pontot a Thundernek, az Oklahoma Cityt nem lehetett elkapni. Stan Van Gundy, a floridaiak edzője elsősorban a rendkívül lassú támadójátékot kritizálta a meccs után. Hogy aztán Howard meddig lesz még Magic-mezben, az jó kérdés – maga David Stern ligakomisszár is szappanoperának nevezte a mérkőzés előtt a kiváló center eligazolásával kapcsolatos felhajtást.

Az első játéknap összefoglalóját itt olvashatják el!

NBA
ALAPSZAKASZ, 1. JÁTÉKNAP
Oklahoma City Thunder–Orlando Magic 97–89
Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 86–105

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik