NBA: ha a dallasi tulajdonoson múlik, Nowitzkinek nem lesz aranygyűrűje

Vágólapra másolva!
2011.06.14. 20:05
Címkék
A Dallas Mavericks története első bajnoki címét szerezte meg azután, hogy 4–2-es összesítéssel legyőzte a Miami Heat csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében. A szokásoknak megfelelően a bajnokcsapat tagjai a győzelemért egy aranygyűrűt kapnak, idén azonban változhat a helyzet.

Mark Cuban, a Dallas tulajdonosa ugyanis kijelentette, hogy az aranygyűrű ideje „lejárt", ideje lenne már szakítani ezzel az ósdi hagyománnyal, és egy szinttel feljebb lépni. Érvét azzal támasztotta alá, hogy a rövidgatyák használata is kikopott az NBA-ből – talán csak viccelt a tulajdonos, mindenesetre nagyon kíváncsiak lettünk volna Nowitzki, vagy éppen Kidd arcára, amikor meghallották, hogy Cuban mitől tervezi őket megfosztani.

Cuban ugyanakkor bejelentette, kész fizetni a csapat szerdai dallasi ünnepi körmenetét. „Nehéz időket élünk, nem várom el a várostól, hogy erre áldozzon. Elég megtervezniük a menetet, én fizetem a számlákat" – mondta Cuban, aki 110 ezer dolláros (18 millió forintos) privát ünnepséget szervezett csapatának a bajnoki cím megnyerésének estéjén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik