NBA: nyolc évvel LeBron James után újra a Cavsé lesz a főnyeremény

Vágólapra másolva!
2011.05.18. 17:51
A Cleveland Cavaliers nyerte meg a hagyományos sorsolást, így elsőként választhat majd az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei draftján.

A Clevelandnek nagy szerencséje volt, hiszen a Los Angeles Clipperstől megszerzett draftjog eredetileg nyolcadik választásra szólt, és mindössze 2.8 százaléknyi esély volt arra, hogy a sorsoláson „first pick", azaz első választás lesz belőle.

Másodikként a Minnesota Timberwolves, harmadikként a Utah Jazz választhat majd.

A clevelandiek legutóbb 2003-ban választhattak elsőként a drafton: akkor lett a játékosuk LeBron James. A csatár nagy visszhangot kiváltó tavaly nyári távozásakor Dan Gilbert, a Cavs tulajdonosa kijelentette: mindent megtesznek, hogy előbb legyen bajnoki címük, mint a Miamiba igazoló Jamesnek.

Az alapszakaszt a második legrosszabb mutatóval záró Cavs nagy lépést tehet előre az újjáépítés útján, hiszen saját draftjoga is igen korán érvényesíthető lesz – mindjárt az előbb említettek után, negyedikként.

Az NBA idei játékjogbörzéjét június 23-án rendezik meg Newarkban. Szakértők szerint várhatóan Kyrie Irving, a Duke irányítója kel majd el elsőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik