NHL: nagyszerű kapusteljesítmény után Anaheim-siker, hét gól Buffalóban

Vágólapra másolva!
2011.10.15. 07:01
null
Jonas Hiller nem először vezette győzelemre a Kacsákat (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Buffalo elszenvedte az első kudarcát, miután otthon 4–3-ra kikapott a Carolinától, annak ellenére, hogy kétszer is vezetett a mérkőzésen. Az Anaheim elsősorban egy fantasztikus kapusteljesítménynek köszönhetően vette el a San Jose veretlenségét – Jonas Hiller 31 lövésből 31-et hárított.

A Buffalo az első harmadban 1–0-ra és 2–1-re is vezetett a Carolina ellen, mégis elszenvedte az első verségét ebben a szezonban. A Hurricanes annak ellenére tudott győzni 4–3-ra, hogy kevesebbszer lőtt kapura a hazaiaknál (34-szer, szemben a buffalói 42 kísérlettel).

A mérkőzés a hajrában dőlt el, köszönhetően Jeff Skinner találatának, aki egy kontra végén egy kipattanó korongot közelről továbbított a kapuba. A Carolina mestere, Paul Maurice így győzelemmel ünnepelhette a 900. meccsét a csapat kispadján.

Az Anaheim–San Jose meccsen is a kevesebb lövést megeresztő együttes győzött. A Ducks ugyanis 23 kísérletéből egyet gólra váltott az NHL-ben először eredményes Maxime Macenauer révén, a Sharks viszont hiába próbálkozott 31 alkalommal, Jonas Hiller parádésan védett – mindegyik lövést hárította. A 29 éves svájci kapusnak ez volt pályafutása 12. shutoutja (kapott gól nélküli összecsapása) az NHL-ben.

NHL
ALAPSZAKASZ, 9. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Carolina Hurricanes 3–4
Anaheim Ducks–San Jose Sharks 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik