NHL: visszatér Winnipegbe a profi hoki, költözik az Atlanta

Vágólapra másolva!
2011.05.31. 19:18
null
Örülhetnek a winnipegiek: ismét NHL-csapatuk lesz (Fotó: Reuters)
Visszatér Winnipegbe a profi jégkorong: a kanadai városba költözik ugyanis a 2011–2012-es szezontól az Atlanta Thrashers hokicsapata.

A franchise-vásárlás és -költöztetés tényét kedden jelentette be a True North Sports and Entertainment a winnipegi MTS Centre-ben. Amerikai sajtóértesülések szerint a TNSE 170 millió dollárt fizetett az Atlantáért, mely 1999-től volt az NHL tagja.

Az Atlanta 1997-ben szerezte meg a franchise-alapítási jogot, miután az Atlanta Flames révén volt egy sikertelen NHL-csapata a hetvenes években (ma Calgary Flames). A Thrashers sem járt jobban, mint az egykori Flames, a klub több mint 130 millió dollárt veszített az utóbbi hat évben, és februárban bejelentette a vezetőség, hogy új többségi tulajdonost vagy befektetőt keres. A helyi üzletemberek nem álltak a csapat mellé, így a Thrashers Kanadába költözik.

Winnipegbe 1996 után tér vissza az NHL, ebben az évben a helyi Arizonába költözött és lett belőle Phoenix Coyotes. Az új winnipegi franchise létrejöttét még szentesítenie kell a többi klubvezetőnek, de ez formaság – az új névre és színekre még várni kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik