Sorozatban hetedik mérkőzését nyerte meg a Pittsburgh

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 10:22
null
Crosby a New York Rangers ellen is pontot szerzett (Fotó: Action Images)
Címkék
A Pittsburgh Penguins sorozatban a hetedik mérkőzését nyerte meg, miután 3–1-re megverte a Rangerst New Yorkban az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 52. játéknapján. Sidney Crosby gólpasszt adott, így zsinórban 13. meccsén szerzett pontot.

A Penguins 2–0-ra vezetett a második harmadban Kris Letang góljával, az asszisztot jegyző Sidney Crosby pedig zsinórban 13. meccsén szerzett pontot, hozzájárulva ezzel csapata 3–1-es győzelméhez a Madison Square Gardenben.

„Vannak meccsek, amikor hiába játszol jól, mégsem sikerül győzni, mert nagyon jó csapatok vannak a ligában, bárki győzhet bárki ellen. Nekünk most minden összejött ezen a mérkőzésen” – nyilatkozta Crosby a mérkőzést követően.

James Neal két gól szerzett, Kari Lehtonen pedig 28 lövésből 27-et védett a Dallas Carolina Hurricanes elleni mérkőzésén, ezzel a Dallas sorozatban negyedik meccsét nyerte meg, s a Csendes-óceáni csoport élére ugrott. A Carolina egyetlen gólját Eric Staal jegyezte, aki harmadik gólját szerezte a legutóbbi négy meccsén.

Miikka Kiprusoff 32 lövést védett a Calgary Flames Minnesota elleni találkozóján, és karrierje során 37. alkalommal – az idén harmadszorra – nem tudtak gólt lőni neki. Jarome Iginla 1+1-gyel zárt, a Calgary 3–0-ra győzött.

„Nagyon keményen küzdöttünk, nem adtunk időt az ellenfélnek, hogy igazán jó lövéseket mutassanak be, ez volt a kulcs a győzelemhez” – nyilatkozta a Calgary finn kapusa.

Az Anaheim Ducks hálóőre, Jonas Hiller szintén nem kapott gólt, a védő Cam Fowler élete első emberelőnyös gólját szerezte, az Anaheim pedig 2–0-ra legyőzte a Los Angeles Kingset.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 52. JÁTÉKNAP
Calgary Flames–Minnesota Wild 3–0
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 1–4
Carolina Hurricanes–Dallas Stars 1–4
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 2–0
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik