Továbbra is veretlen a Dallas Stars

Vágólapra másolva!
2010.10.17. 09:12
Hosszabbítás után 3–2-re nyert a Dallas a St. Louis Blues ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának 10. játéknapján. A még veretlen Stars negyedik győzelmét aratta a szezonban.

Elsősorban Kari Lehtonen remek védéseinek köszönhetően szerezte meg szezonbeli negyedik győzelemét a Dallas. Ez a szám annak tükrében fantasztikus teljesítmény, hogy a Stars negyedszer lépett jégre ebben a bajnokságban.

A Stars ezúttal a St. Louis Bluest fogadta, és szétlövésben győzött 3–2-re. Lehtonen a mérkőzésen 41 védést mutatott be, majdnem kétszer annyit, mint a másik oldal kapuját őrző Ty Conklin.

McDonald ugyan betalált, Lehtonen azonban 
remekül védett a meccsen (Fotó: Reuters)
McDonald ugyan betalált, Lehtonen azonban remekül védett a meccsen (Fotó: Reuters)

A lövésarányból is látszik (hát még a mérkőzés alakulásából...), hogy a St. Louis nyerni szeretett volna Dallasban. Már az első pillanatoktól kezdve odatette magát a vendégcsapat, amely Patrik Berglund találatával már az első harmadban megszerezte a vezetést, nem sokkal később pedig Andy McDonald duplázta meg az előnyt.

Még az első szünet előtt James Neal szépítette, a második játékrész közepén pedig Loui Erikssonnak köszönhetően egyenlített a Dallas. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy kialakult a rendes játékidő végeredménye (2–2), és a hosszabbítás sem hoz majd döntést. Pedig így lett.

A szétlövés a vártnál látványosabbra sikeredett. Brad Richards, Loui Eriksson és Mike Ribeiro sem hibázott dallasi oldalon, míg a Bluesban TJ Oshie pontatlan volt a második körben, aminek vereség lett a vége.

A Dallas mellett már csak a szintén négy győzelemmel álló Toronto Maple Leafs veretlen a ligában.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 10. JÁTÉKNAP
Dallas Stars–St. Louis Blues 3–2 – szétlövéssel
Calgary Flames–Edmonton Oilers 5–3
New Jersey Devils–Boston Bruins 1–4
Chicago Blackhawks–Buffalo Sabres 4–3
Phoenix Coyotes–Detroit Red Wings 1–2 – h. u.
San Jose Sharks–Atlanta Thrashers 2–4
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 4–3
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 6–0
Minnesota Wild–Columbus Blue Jackets 2–3
New York Islanders–Colorado Avalanche 5–2
Nashville Predators–Washington Capitals 2–3 – h. u.
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik