Újra csoportgyőztes a Detroit Red Wings

Vágólapra másolva!
2011.04.04. 09:37
null
Nicklas Lidströmnek már sok sikerben volt része Detroitban (Fotó: Action Images)
Címkék
Hazai pályán, szétlövésben szenvedett 3–2-es vereséget a keleti első Philadelphia Flyers a New York Rangerstől az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján. 

Tíz év alatt a kilencedik alkalommal (az 1991–1992-es szezon óta 14-szer) nyerte meg a Központi-csoportot a Detroit Red Wings. A „vörös szárnyak” ráadásul sorozatban 20-szor jutottak be a rájátszásba.

Az említett, 19 évvel ezelőtti szezonban Nicklas Lidström újoncként játszott a csapatban, a svéd klasszis azóta megannyi sikert ért el a Detroittal, ezúttal is ismerős volt számára a csoportelsőségért járó ünnepség.

„Van belőle már egy néhány darab” – mondta tréfásan Lidström, miután kiosztották az ilyenkor szokásos elsőséget jelölő pólókat és baseballsapkákat a Joe Louis Arenában. A Detroit ezúttal a Minnesota Wildot győzte le 4–2-re.

A keleten a rájátszásra hajtó New York Rangers és a Buffalo Sabres is fontos győzelmet aratott, előbbi ráadásul a ligaelső Philadelphia Flyerst fektette két vállra – igaz, csak szétlövéssel.

A Rangers kapusa, Henrik Lundqvist 34 lövésből 32-t megfogott a találkozón, a szétlövésben Nyikolaj Zserdev és Claude Giroux rávezetését is hatástalanította. Harmadik védésre nem volt szüksége a „büntetőpárbajban”, két csapattársa, Erik Christensen és Wojtek Wolski ugyanis betalált az első két körben.

A Buffalo Sabres hosszabbításban nyert a Carolina Hurricanes ellen, s ezzel (no meg a Rangers sikerével) biztossá vált, hogy a most pihenőnapos New Jersey Devils 1996 óta először nem kerül be a playoffba.

NHL
ALAPSZAKASZ, 168. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers–New York Rangers 2–3 – szétlövéssel
Carolina Hurricanes–Buffalo Sabres 1–2 – h. u.
Detroit Red Wings–Minnesota Wild 4–2
Columbus Blue Jackets–St. Louis Blues 1–6
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 0–2
Colorado Avalanche–Calgary Flames 1–2
Anaheim Ducks–Dallas Stars 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik