Vezéráldozat a Kings meccsén: Kopitar megsérült

Vágólapra másolva!
2011.03.27. 09:03
null
Kopitarnak ezúttal nem volt alkalma a mosolyra, legalább hat hétre kidőlt (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A Colorado ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen bokatörést szenvedett Anze Kopitar, a Los Angeles Kings szlovén légiósa, akinek legalább hat hetet ki kell hagynia. Az észak-amerikai profi hokiliga Nyugati főcsoportjának 5. helyén álló Kings napokon belül a második kulcsemberét veszítette el, Justin Williamsre vállsérülés miatt nem számíthat hetekig. A Montreal sorozatban a harmadik meccsén maradt gólképtelen, ezúttal a Washingtontól kapott ki 2–0-ra.

Nincs szerencséje a Los Angeles Kingsnek. A csapat ugyan 4–1-re megnyerte a Colorado Avalanche elleni mérkőzést, de a csata vezéráldozattal járt: bokatörést szenvedett a csapat szlovén kiválósága, Anze Kopitar. Ő pedig már a második kulcsember, aki harcképtelenné válik, még hétfőn Justin Williams válla sérült meg.

Ryan Miller harminc védéssel – szezonbeli ötödik shutoutjával – járult hozzá a Buffalo Sabres New Jersey Devils elleni 2–0-s győzelméhez, ezzel csapata közelebb került a rájátszáshoz. A Buffalo győzelmével öt pont előnyre tett szert a kilencedik Carolinával szemben, és csak két pontra van a hetedik New York Rangerstől.

Montrealban Marco Sturm első NHL-gólját szerezte a Capitals mezében, a Canadiens pedig sorozatban harmadik mérkőzésén kapott ki úgy, hogy nem szerzett gólt.

James van Riemsdyk NHL-pályafutása első mesterhármasával megerősítette a Philadelphia Flyers keleti elsőségét, a Carolina viszont a Tampa Bay elleni hazai vereségével a vonal alá került.

A Red Wings 4–2-re győzte le a Torontót, az örömbe viszont üröm is vegyült, Jimmy Howard ugyanis megsérült Joffrey Lupul góljánál. A gólszerző ráesett a kapusra, és csak az MRI vizsgálatot követően derül ki, mennyire komoly a sérülés.

Henrik Lundqvist lett a Rangers Bruins elleni meccsének legjobbja, a kapus mind a 26 kapujára tartó lövést kivédte, ezzel élen áll a shutoutokat tekintve a szezonban, már tizenegy kapott gólnélküli meccsnél tart.

A Calgary Flames életben tartotta reményét a rájátszásra, pedig az Edmonton már 4–1-re is vezetett a harmadik harmadban, de a találkozó végül szétlövéssel dőlt el a Flames javára.

NHL
ALAPSZAKASZ, 160. JÁTÉKNAP
Minnesota Wild–St. Louis Blues 3–6
Boston Bruins–New York Rangers 0–1
Edmonton Oilers–Calgary Flames 4–5 – szétlövéssel
Phoenix Coyotes–San Jose Sharks 1–4
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 2–0
Nashville Predators–Dallas Stars 4–2
Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 1–2
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 4–1
Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs 4–2
Montreal Canadiens–Washington Capitals 0–2
New York Islanders–Philadelphia Flyers 1–4
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik