WNBA: McCoughtry elhalványította Taurasit, a Phoenix az Atlantát

Vágólapra másolva!
2011.06.25. 09:59
Címkék
Az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) alapszakaszának 16. játéknapján Angel McCoughtry (Atlanta Dream) hiába fogott ki jó napot, a Diana Taurasi vezette Phoenix Mercury vendégként is győzni tudott.

A volt soproni McCoughtry 32:45 perc alatt 24 pontot szerzett, amivel a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult, a 20 pontos Taurasi viszont győzelemnek örülhetett. A Mercury a harmadik sikerét könyvelhette el, a Dream hatodszor szenvedett vereséget.

Kristi Toliver (Los Angeles) és Tully Bevilaqua (San Antonio) egymással nézett farkasszemet, s a hazánkban sem ismeretlen két játékos közül az utóbbi lehetett boldogabb, mivel csapata hazai pályán nyert. Toliver csereként 23:51 perc alatt nyolc pontig és –14-es mutatóig jutott, míg Bevilaqua kezdőként 10:05 felejthető percet tölthetett fent a pályán: két hárompontos kísérlete közül egyik sem sikerült, ő is –14-es mutatóval zárt – de a cseresor megmentette a találkozót.

Hiába győzött a Seattle Storm hazai pályán a Minnesota Lynx ellen kulcsembere, az All Star-válogatott és háromszoros MVP Lauren Jackson nélkül is tíz ponttal, utóbbi háromhetes hiánya – bal csípője sérült meg – jócskán árnyékot vethet az elkövetkezendő összecsapásokra.


ALAPSZAKASZ, 16. JÁTÉKNAP
Atlanta Dream–Phoenix Mercury 83–92
San Antonio Silver Stars–Los Angeles Sparks 90–80
Seattle Storm–Minnesota Lynx 65–55

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik