A Chelsea ikszelt Villas-Boas első PL-meccsén

Vágólapra másolva!
2011.08.14. 16:31
null
A Chelsea és Fernando Torres (jobbra) nem bírt a Stoke-kal és védőivel (Fotók: Reuters)
Címkék
Gól nélküli döntetlent játszott a Chelsea a Stoke City otthonában a Premier League 2011–2012-es szezonjának nyitó fordulójában. André Villas-Boas, a londoniak nyáron kinevezett menedzsere most mutatkozott be tétmérkőzésen a londoniak kispadján – egy szerzett ponttal.

 

André Villas-Boas mindössze a hatodik olyan menedzser, aki 34. életévének betöltése előtt bemutatkozhatott a Premier League-ben. Debütálása nem sikerült túl fényesre, a londoniak ugyanis nem bírtak a szervezetten futballozó Stoke Cityvel.

Nem lehet azt mondani, hogy ellenállhatatlanul kezdte volna a mérkőzést a Chelsea, az első fél órában teljesen egyenrangú ellenfele volt a londoniaknak a Stoke. A 31. percben aztán Ramires tört be szépen a 16-os jobb oldalánál, de éles szögből leadott lövése elment a hazai kapu előtt.

A Chelsea-ben mindössze Fernando Torres mozgott biztatóan, de a spanyol támadó is sokszor pár jó csel után már rossz megoldást választott.

Villas-Boasnak  még sok dolga lesz
Villas-Boasnak még sok dolga lesz

Az első félidőben nagy helyzet nem nagyon alakult ki, a legnagyobb izgalmakat John Terry kezezésgyanús esete jelentette. Tizenegyest azonban nem adott Mark Halsey játékvezető.

A második félidő elején hatalmas iramot diktált a Chelsea. Ráadásul ekkor a játékvezető sem a vendégeket támogatta: előbb Torres tűnt el érdekes körülmények közepette a kapu előterében, majd Frank Lampard buktatását nem látta szabálytalannak a spori.

Ezután azonban ismét rendezte sorait a hazai csapat, a Chelsea csapatjátékán pedig látszott, hogy egyelőre még nincs teljesen rápörögve a szezonra. A „kékek" rutinja azonban így is majdnem elég volt a győzelemhez.

A 71. percben Nicolas Anelka okos emelését tolta a kapufára Asmir Begovic, nem sokkal később pedig Salomon Kalou erőtlen fejesénél volt jó helyen a bosnyák kapus.

Az utolsó negyedórában fölényben játszott a Chelsea, de a Stoke okosan behúzódott a saját térfelére. A hazai csapat ekkor már csak ritkán lépett át a felezővonalon, de hátul nagyon jól zárt. Ez pedig elég volt az egy pont megszerzéséhez.

A Liverpool és az Arsenal tegnapi döntetlenje után a Chelsea is beragadt a rajtnál...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik