A Chelsea nem bírt a másodosztályú Birminghammel

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 15:34
null
Nem bírtak egymással a felek, újrajátszás következik (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Chelsea erejéből hazai pályán csak 1–1-es döntetlenre futotta a másodosztályú Birmingham City ellen, így újrajátszásra kényszerül. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Juan Mata a birminghami vezető gól után egy perccel tizenegyest hibázott.

A Chelsea a Cech – Ivanovics, David Luiz, G. Cahill, Bertrand – Ramires, Mikel, Raul Meireles – Sturridge, F. Torres, Mata kezdő tizeneggyel vonult harcba a második vonalbeli Birmingham City ellen, de az osztálykülönbség nem nagyon „akart" kijönni a két csapat között, olyannyira, hogy a 21. percben a vendégek szerezték meg a vezetést: egy szöglet után a hazai védők nem tudtak felszabadítani, az ötös túloldalán álló David Murphy pedig – bár csúnyán eltörte csizmaszárral a labdát – a jobb sarokba lőtt (0–1).

Szinte a középkezdés után egyenlíthetett volna a Chelsea, miután Wade Elliott szabálytalankodott Ramiressel szemben a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Mata a jobb alsó irányába lőtte, a nem túl helyezett lövést azonban Colin Doyle a kapufára tolta, ahonnan a mezőnybe pattant a labda. Érdekesség, hogy a Chelsea az előző körben Buzsáky Ákos együttese, a QPR ellen épp a spanyol játékos 11-esével nyert.

A Chelsea ezt követően még két nagy helyzetet tudott felmutatni a félidőben, David Luiz szabadrúgását Doyle tolta a léc fölé, majd a hajrában Daniel Sturridge próbálkozása kerülte el a kaput. A túloldalon egy éles szögből leadott Nathan Redmond-lövést védett Cech, így egygólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején egy újabb hazai védelmi hibát követően Redmond lőtt a kapu fölé, majd Mata lövése kerülte el kevéssel a kaput.

A 62. percben megtört a jég: egy szép hazai akció végén Ivanovics jobb oldali centerezését Sturridge fejelte nagyszerűen a kapu jobb sarkába – a talán még a kapufát is érintő próbálkozásnál esélye sem volt a látogatók kapusának (1–1). A támadó hatodik alkalommal kezdett FA-kupa-mérkőzésen, s ezeken az összecsapásokon már ahetedik gólját szerezte.

Negyedórával a rendes játékidő vége előtt Sturridge egyéni akciója után, a szögletet követően Raul Meireles lövése pattant a léc fölé, a túloldalon pedig Jordon Mutch 23 méteres szabadrúgásánál kellett figyelnie Cechnek.

Újabb gól azonban már nem esett, így újrajátszásra kerül sor, ellentétes pályaválasztással.

CHELSEA–BIRMINGHAM CITY 1–1




ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Chelsea (I.)–Birmingham City (II.) 1–1 (Sturridge 62., ill. David Murphy 21.)
A TOVÁBBI PROGRAM
Everton (I.)–Blackpool (II.) 16.00
Millwall (II.)–Bolton (I.) 16.00
Norwich (I.)–Leicester (II.) 16.00
Sunderland (I.)–Arsenal (I.) 18.15
VASÁRNAP
Crawley (IV.)–Stoke (I.) 13.00
Stevenage (III.)–Tottenham (I.) 15.00
Liverpool–Brighton & Hove (II.) 17.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik