A Premier League a transzfervilág nyakára hágott

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.02.02. 14:18
null
Nacho Monreal (balra) a Málaga mezét az Arsenaléra cserélte (Fotók: Action Images)
Nem azért, mintha mindenről az jutna az eszükbe, mint Mórickának, de észrevették, hogy napok óta sepregetünk, mint Franco Baresi, akkora hóhegyeket túrunk, hogy Larissa Riquelme-déja vunk van, kerülgetjük a kátyúkat, mint Diego Maradona a védőket Mexikóban, este vezetés közben keressük a fehér csíkot, mint Maradona Nápolyban vagy a megállókban toporgunk idegesen, mint Mészöly Kálmán a kispad előtt, morcos szemöldökkel huhogunk tenyerünkbe, mintha vásott szurkolók lennénk, és ha sokat álldogálunk, deresebb lesz a fejünk a hóesésben, mint Fabrizio Ravanellié; végül a tocsogós járdán két hosszú lépés között bekapnánk egy kis házi főzésűt, mint egy Váczi Zoltánba oltott Bácsi Sándor? No de nem lehetünk annyira elhavazva, hogy elmaradjon a transzfer-összefoglaló – a nagy hajrát két részletben dolgozzuk fel.

PREMIER LEAGUE

Az olaszok igazolták a legtöbbet, de az angolok költötték a legtöbbet: a Premier League labdarúgócsapatai 150 millió eurót adtak ki összesen erősítésekre a télen, az ilyenkor szokásos jutalékok nélkül. És ami a lényeg: nemcsak forgatták egymás között a pénzhalmokat, hanem ténylegesen is 90 milliós mínusszal zárt a húsz gárda. Az Arsenal például vett egy spanyol válogatott balhátvédet: az átigazolási határidő lejárta előtt nem sokkal tízmillióért érkezett a Málagától Nacho Monreal. Az André Santos, Kieran Gibbs kettőst a kezdőből kiszorító spanyol heti 70 ezer eurót keres majd, azaz láthatjuk, az „ágyúsok" továbbra sem tudják megszerezni a világklasszis játékosokat. Még az anyagilag nem különösebben jól eleresztett Aston Villa is fogyasztott: 2.4 milliót adott egy viszonylag ismeretlen francia szűrőért, Yacouba Sylláért. Az Everton ugyan lemaradt Álvaro Negredóról és „megbuktatta" az orvosi vizsgálatokon a „lovas" Leroy Fert, de megtartotta Marouane Fellainit és Leighton Bainest, sőt érkezett „horror áron", 3.5 millióért egy 18 esztendős jobbhátvéd, John Stones.

Kimondottan ügyesen tett-vett a Fulham, amely ugyan csak kölcsönbe szerzett meg három labdarúgót (a kameruni szűrő Eyong Enoh az Ajaxtól, a bolgár jobbhátvéd Sztaniszlav Manolev a PSV-tól, a holland támadó középpályás Urby Emanuelson a Milantól érkezett), de mindegyik kimondottan tehetséges, és még kimondottan nem futott be, tehát egészen biztosan hajtanak majd, mint a meszes. Nem kispályázott a Liverpool sem, amely tízmilliót adott az Internek a brazil Philippe Coutinhóért, aki eme összeg fejében köteles ezentúl elgardírozni a „vörösöket". Ha sikeresen, még 3.7 milliót utalnak Milánóba a liverpooliak, de ezt aligha bánnák. Érdekessége az ügynek, hogy a már a felnőttválogatottban is látott brazilt tulajdonképpen Wesley Sneijder helyett vették meg az Intertől, ám a holland minimum heti 120 ezer euróét írt volna alá, a szerény Coutinho pedig állítólag elnyomorog heti 46 ezerből is (de ez is kétszer annyi, mint amennyit az Interben keresett).

Nem szerezte meg Edinson Cavanit a Manchester City, amely elengedte ugyebár Mario Balotellit húszmillióért a Milanhoz – sokáig vártuk, kivel pótolják a világfutball dr. Drake Ramoray-ét, de balga módon, mert sejthettük volna, hogy Balotelli pótolhatatlan, így aztán nem is pótolták. A Stoke City ellenben remekül hajrázott: tulajdonképpen kabátgombokért érkezett a fiatal válogatott (korrekorder) kapus, Jack Butland a Birminghamtől (3.8 millió eurót fizettek érte, de a tavasszal még az eladónál játszik), valamint hárommillióért a rutinos amerikai válogatott balszélső, Dane Brekken „Brek" Shea a Dallastól.

Megszokhattuk már, hogy az úgynevezett középcsapat Sunderland elképesztő összegekért vásárolgat, legutóbb simán ki tudott fizetni 5.8 milliót a viszonylag ismeretlen középcsatárért, a 27 esztendős Danny Grahamért a Swansea-nek.

A seregható QUEENS PARK RANGERS volt a legaktívabb az utolsó napokban, ahol a legnagyobb fogás az Anzsitól elhappolt, védőnek álcázott kétajtós szekrény, Christopher Samba, akinek bekerülési ára 14 millió. Ingyen jött, de talán még nála is nagyobb fogás lehet Jermaine Jenas, a sokszoros válogatott középpályás, akit a vele komolyan már nem számoló Tottenham engedett el. Mivel Jenas nemsokára betölti a harmincat, minden bizonnyal benőtt már a feje lágya, és ezzel a talán utolsónak nevezhető eséllyel él majd. Vele tartott a „sarkantyúsoktól" a fiatal balszélső, Andros Townsend, aki csak kölcsönbe érkezett. A kiesés elleni harcban a titkos fegyver a dél-koreai balhátvéd, a Csunnam Dragonstól elcsábított Jun Szuk Jung lehet, akinek a lendülete sokat érhet.

A West Bromwich Albiontól „megkívánt" nigériai csatár, Peter Odemwingie lehetett volna a QPR utolsó fogása, aki nagy bölcsen már mindenkivel összeveszett a csapatában, mert biztosra vette a távozását. Aztán nem győzött csodálkozni, hogy miután maradt, és edzésre jelentkezett, annak rendje és módja szerint elhajtották. Furcsa módon az éppen miatta is eligazolni szándékozó DJ Campbell pedig nem írt alá másfél évre a Blackburnhöz, mert kicsúsztak a határidőből a papírmunkákkal.

De mit szóljon akkor a fulhames Pajtim Kasami, aki azért nem tudott a Pescarába menni, mert abban a szállodában, ahol az ügynöke tett-vett pár tucat kollégájával (erről később még lesz szó), elszállt az internet?

Hogy mennyire túlnőtte már a PL anyagilag, átigazolási ügyekben a nagyvilágot, azt éppen a Queens Park szaldója mutatja, hiszen a londoniak több mint harmincmillióért erősítettek a télen...


PRIMERA DIVISIÓN

A londoni kék-fehérek 30 milliós összege már csak azért is nagy tiszteletet válthat ki, mert a spanyol élvonalbeli klubok összesen feleennyit sem költöttek el az egész télen, a mérleget tekintve pedig egyenesen nyereséggel zártak. Az utolsó hét napban sem erőltették meg magukat, de említést érdemel mindenképpen, hogy az Atlético Madrid visszaengedte máris a nyáron igazolt török karmestert, Emre Belözoglut a Fenerbahcéhez, a Valencia hazaküldte Argentínába Fernando Gagót, aki a tavasszal a Vélez Sarsfieldben keresi egykorvolt önmagát, a Sevilla a portugál válogatott Betóval pótolta a Real Madridnak eladott kapust, Diego Lópezt, a Barcelona pedig megtartotta végül David Villát, de kölcsönadta az Ajaxhoz Isaac Cuencát.

Carlos Henrique Casimiro, alias Casemiro
Carlos Henrique Casimiro, alias Casemiro

A legaktívabb a Granada volt, amely még pénzt is utalt: 2.3 milliót a Málagának a valaha szépen induló, de mostanában a karrierjében kissé megrekedt argentin fazonszabászért, Diego Buonanottéért. A Levante sem aprózta el, a kisebbik valenciai csapathoz igazolt a görög válogatott védő, Lukasz Vintra, valamint az olasz transzferek állatorvosi lovainak egyik legrejtélyesebbje, az egykoron a Genoa által egy ügyletbe 15 millió euróért beszámított Robert Acquafresca.

Kivételes dolog, amikor egy magyar csapatból igazolnak a La Ligában: a Deportivo La Coruna kölcsönvette a Videotontól a brazil védőt, Kakát 150 ezer euróért, vételi opcióval.

Zárjunk a Real Madriddal: a „királyi klub" a szezon végéig kölcsönvette Carlos Henrique Casimirót, a Sao Paulo ötszörös brazil válogatott középpályását. A „királyiak" fél év elteltével végleg meg is vásárolhatják a Casemiro néven futballozó húszéves játékost, aki egyelőre csak a tartalékok között, a Real Madrid Castillában bizonyíthat.

ANGOL PREMIER LEAGUE – ÁTIGAZOLÁSOK 2013 TELÉN
ARSENAL
Érkezett: Chuks Aneke (kölcsönből vissza, Crewe), Emmanuel Frimpong (kv., Charlton), Craig Eastmond (kv., Colchester), Nacho Monreal (Málaga, 10.000.000 euró)
Távozott: Johan Djourou (kölcsönbe, Hannover, 400 000), Maruan Samah (k., West Ham), Emmanuel Frimpong (k., Fulham)
ASTON VILLA
Érkezett: Alan Hutton (kv., Nottingham), Stephen Warnock (kv., Bolton), Yacouba Sylla (Clermont, 2.400.000), Simon Dawkins (k., Tottenham II)
Távozott: Alan Hutton (k., Mallorca), Stephen Warnock (Leeds)
CHELSEA
Érkezett: Sam Walker (kv., Bristol Rovers), Josszi Benajun (kv., West Ham), Patrick Bamford (kv., Milton Keynes), Wallace (Fluminense, 5.400.000 euró), Demba Ba (Newcastle United, 8.500.000), Matej Delac (kv., Guimaraes), Todd Kane (kv., Preston), Matej Delac (kv., Guimaraes), Archange Nkumu (kv., Colchester), Milan Lalkovic (kv., Guimaraes), Archange Nkumu (kv., Colchester)
Távozott: Wallace (k., Fluminense, ingyen), Daniel Sturridge (Liverpool,15.000.000), Matej Delac (k., Inter Zapresic), Todd Kane (k., Blackburn Rovers), Sam Walker (k., Colchester), Lucas Piazón (k., Málaga), Patrick Bamford (k., Milton Keynes)
EVERTON
Érkezett: Jake Bidwell (kv., Brentford), John Stones (Barnsley, 3.500.000)
Távozott: Ross Barkley (k., Leeds), Magaye Gueye (k., Brest)
FULHAM
Érkezett: Marcus Bettinelli (kv., Dartford), Alex Smith (kv., Leyton Orient), Marcello Trotta (kv., Brentford), Richard Peniket (kv., Kidderminster), Corey Gameiro (kv., FC Eindhoven), David Stockdale (kv., Hull), Chris David (Twente II), Marcello Trotta (kv., Brentford), Emmanuel Frimpong (k., Arsenal), Eyong Enoh (k., Ajax), Sztaniszlav Manolev (k., PSV), Urby Emanuelson (k., Milan)
Távozott: Mickaël Tavares (szerződése lejárt), Stephen Kelly (Reading, 1.500.000), David Stockdale (k., Hull, 240.000)
LIVERPOOL
Érkezett: Danny Wilson (kv., Bristol City), Daniel Sturridge (Chelsea, 15.000.000), Adam Morgan (kv., Rotherham), Philippe Coutinho (Inter, 10.000.000)
Távozott: Adam Morgan (k., Rotherham), Joe Cole (West Ham, i.), Nuri Sahin (kv., Real Madrid), Danny Wilson (k., Heart), Doni (Botafogo SP, i.), Dani Pacheco (k., Huesca)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Harry Bunn (kv., Crewe), Jérémy Hélan (kv., Sheffield Wednesday), Reece Wabara (kv., Oldham), Ryan McGivern (kv., Hibernian), Dedryck Boyata (kv., Twente), Harry Bunn (kv., Crewe)
Távozott: Gunnar Nielsen (szerződése lejárt), Alex Nimely (k., Crystal Palace), Adam Drury (k., Burton), Michael Johnson (szf.), Mario Balotelli (Milan, 20.000.000), Reece Wabara (k., Blackpool)
MANCHESTER UNITED
Érkezett: Michael Keane (kv., Leicester), Jesse Lingard (kv., Leicester), Joshua King (kv., Blackburn), Ben Amos (kv., Hull), Robbie Brady (kv., Hull), Reece Brown (kv., Coventry), Dean Santangelo (Augsburg II), Wilfried Zaha (Crystal Palace, 11.750.000)
Távozott: Bebé (k., Rio Ave), Ángelo Henríquez (kv., Wigan), Joshua King (Blackburn, 1.230.000), Scott Wootton (k., Peterborough), Robbie Brady (Hull, 2.500.000), Federico Macheda (k., VfB Stuttgart), Wilfried Zaha (k., Crystal Palace), Luke McCullough (k., Cheltenham)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Curtis Good (kv., Bradford), Jonathan Hooper (kv., Darlington), Marcus Maddison (kv., Blyth Spartans), Mathieu Debuchy (Lille, 6.200.000), Paul Dummett (kv., St. Mirren), Jonathan Hooper (kv., Workington), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier, 8.000.000), Yoan Gouffran (Bordeaux, 2.000.000), Massadio Haidara (Nancy, 2.500.000), Moussa Sissoko (Toulouse, 2.500.000), Kevin Mbabu (Servette, 1.000.000)
Távozott: Jonathan Hooper (Workington, i.), Demba Ba (Chelsea, 8.500.000), Conor Newton (St. Mirren, k.), Stephen Folan (Limerick, i.), Xisco (Córdoba, i.)
NORWICH CITY
Érkezett: Tom Adeyemi (kv., Brentford), Chris Martin (kv., Swindon), Simon Lappin (kv., Cardiff), Jacob Butterfield (kv., Crystal Palace), Korey Smith (kv., Yeovil), Elliott Ward (kv., Nottingham), Declan Rudd (k., Preston), Kei Kamara (k., Kansas City), Lee Camp (Nottingham, i.)
Távozott: Elliott Ward (k., Nottingham), Jacob Butterfield (k., Crystal Palace), Simon Lappin (szf.), Steve Morison (Leeds United, i.), Declan Rudd (k., Preston)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Jay Bothroyd (kv., Sheffield Wednesday), D. J. Campbell (kv., Ipswich), Bruno Andrade (kv., Wycombe), Ángelo Balanta (kv., Milton Keynes), Troy Hewitt (kv., Bury), Tal Ben Haim (egyesület nélküli), Rob Hulse (kv., Charlton), Tom Hitchcock (kv., Bristol Rovers), Michael Harriman (kv., Wycombe), Loic Rémy (Marseille, 10.500.000), Jermaine Jenas (Tottenham, i.), Christopher Samba (Anzsi Mahacskala, 15.000.000), Jun Szuk Jung (Csunnam Dragons), Andros Townsend (k., Tottenham)
Távozott: Tom Hitchcock (k., Bristol Rovers), Michael Harriman (k., Wycombe), Kieron Dyer (Middlesbrough, i.).), Djibril Cissé (k., al-Gharafa), Frankie Sutherland (k., Portsmouth), Ryan Nelsen (visszavonult), Anton Ferdinand (k., Bursaspor), Rob Hulse (k., Millwall), Alejandro Faurlín (k., Palermo, 1.000.000)
READING
Érkezett: Gozie Ugwu (kv., Yeovil), Michael Hector (kv., Aldershot), Angus MacDonald (kv., Torquay), Jake Taylor (kv., Cheltenham), Lawson D’Ath (kv., Cheltenham), Daniel Carrico (Sporting CP, 750.000), Karl Sheppard (kv., Accrington), Simon Church (kv., Huddersfield), Dominic Samuel (kv., Colchester), Stephen Kelly (Fulham, 1.500.000), Hope Akpan (Crawley, 370.000), Nick Blackman (Sheffield United, 1.400.000)
Távozott: Dominic Samuel (k., Colchester), Gozie Ugwu (k., Plymouth), Michael Hector (k., Cheltenham), Karl Sheppard (k., Shamrock Rovers)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Lee Barnard (kv., Bournemouth), Danny Seaborne (kv., Charlton), Alberto Seidi (kv., Aldershot), Vegard Forren (Molde, 4.750.000), Aaron Martin (kv., Crystal Palace)
Távozott: Sam Hoskins (k., Stevenage), Ryan Dickson (k., Bradford), Danny Seaborne (k., Bournemouth), Lee Barnard (k., Oldham), Steve De Ridder (k., Bolton), Ben Reeves (k., Southend), Jonathan Forte (k., Sheffield United)
STOKE CITY
Érkezett: Ryan Brunt (kv., Leyton), Jermaine Pennant (kv., Wolverhampton), Mamady Sidibé (kv., Sheffield Wednesday), Florent Cuvelier (kv., Walsall), Matthew Lund (kv., Bristol Rovers), Michael Tonge (kv., Leeds), Danny Higginbotham (kv., Ipswich), Jack Butland (Birmingham, 3.800.000), Stefan Galinski (Derby County, i.), Brek Shea (FC Dallas, 3.000.000)
Távozott: Danny Higginbotham (Sheffield United, i.), Diego Arismendi (szl.), Michael Tonge (Leeds), Maurice Edu (k., Bursaspor), Ryan Brunt (Bristol Rovers), Rory Delap (k., Barnsley), Matthew Upson (k., Brighton), Jack Butland (k., Birmingham)
SUNDERLAND
Érkezett: Blair Adams (kv., Coventry), David Meyler (kv., Hull), Alfred N'Diaye (Bursaspor, 4.700.000), Kader Mangane (al-Hilal, k.), Ahmed Elmohamadi (kv., Hull), Danny Graham (Swansea, 5.800.000)
Távozott: Dong Von Dzsi (k., Augsburg, 50.000), David Meyler (Hull, 1.800.000), Blair Adams (k., Coventry), Louis Saha (szf.), Fraizer Campbell (Cardiff City, 775.000), Ahmed Elmohamadi (k., Hull City)
SWANSEA CITY
Érkezett: Alan Tate (kv., Leeds), Daniel Alfei (kv., Wrexham), Curtis Obeng (kv., Fleetwood), Roland Lamah (k., Osasuna)
Távozott: Jamie Proctor (Crawley Town), Leroy Lita (k., Sheffield Wednesday), Danny Graham (Sunderland, 5.800.000), Ashley Richards (k., Crystal Palace), Curtis Obeng (k., York City)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Jermaine Jenas (kv., Nottingham), Adam Smith (kv., Millwall), John Bostock (kv., Swindon), David Bentley (kv., FK Rosztov), Ezekiel Fryers (Standard Liege, 3.500.000), Lewis Holtby (Schalke, 1.750.000), Nathan Byrne (kv., Crawley)
Távozott: Carlo Cudicini (Los Angeles Galaxy, i.), Iago Falqué (k., Almería), Ryan Mason (k., Lorient), Heurelho Gomes (k., Hoffenheim), Jermaine Jenas (QPR, i.), Andros Townsend (k., QPR)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Scott Allan (kv.,Portsmouth), Sam Mantom (kv., Walsall), Jerome Thomas (kv., Leeds), Donervon Daniels (kv., Tranmere), Saido Berahino (kv., Peterborough), Chris Wood (kv., Millwall), George Thorne (kv., Peterborough)
Távozott: Chris Wood (Leicester, 1.125.000), Gonzalo Jara (k., Nottingham), Sam Mantom (Walsall), Craig Dawson (k., Bolton)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Stephen Henderson (kv., Ipswich), Daniel Potts (kv., Colchester), Declan Hunt (kv., Braintree), Sean Maguire (Waterford), Joe Cole (Liverpool), Maruan Samah (k., Arsenal), Wellington Paulista (k., Cruzeiro), Emanuel Pogatetz (k., Wolfsburg, 500.000), Blair Turgott (kv., Bradford)
Távozott: Josszi Benajun (kv., Chelsea), Alou Diarra (k., Stade Rennes), Stephen Henderson (k., Ispwich)
WIGAN ATHLETIC
Érkezett: Jordan Mustoe (kv., Morecambe), Rob Kiernan (kv., Brentford), Róger Espinoza (Sporting Kansas City, i.), Ángelo Henríquez (k., Manchester United), Joel (k., Atlético Madrid), Nouha Dicko (kv., Blackpool), Paul Scharner (k., Hamburg, 100.000)
Távozott: Rob Kiernan (k., Brentford), Mauro Boselli (k., Palermo)
vastaggal a héten történt igazolások
PRIMERA DIVISIÓN – ÁTIGAZOLÁSOK 2013 TELÉN
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Emiliano Insúa (Sporting CP, 3.500.000)
Távozott: Sílvio (kölcsönbe, Deportivo La Coruna), Joel (k., Wigan), Emre Belözoglu (Fenerbahce, 350.000)
FC BARCELONA
Érkezett:
Távozott: Isaac Cuenca (k., Ajax), Marc Muniesa (Barcelona B)
REAL BETIS
Érkezett: Guillermo Molins (k., Anderlecht), Álvaro Vadillo (Betis B), Dorlan Pabón (k., Parma)
Távozott: Jonathan Pereira (k., Villarreal), Salvador Agra (k., Siena), José Antonio Dorado (Villarreal), Nélson (Palermo, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Aymeric Laporte (Athletic Bilbao B)
Távozott:
CELTA VIGO
Érkezett: Vadim Demidov (k., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (k., Sporting CP)
Távozott: Joan Tomás (AEK Larnaca, ingyen), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón), Dani Abalo (k., Beira-Mar)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Sílvio (k., Atlético Madrid), Paulo Assuncao (Sao Paulo, i.), Kaká (k., Videoton, 150.000)
Távozott: Roderick Miranda (kölcsönből vissza, Benfica, i.), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Iago Beceiro (Karpati Lviv), Diego Seoane (k., Córdoba)
ESPANYOL
Érkezett: Martin Petrov (Bolton, i.)
Távozott: Juan Ángel Albín (k., Nacional), Ernesto Galán (Xerez), Rui Fonte (Benfica B, i.)
GETAFE
Érkezett: Sergio Escudero (k., Schalke), Federico Fernández (k., Napoli)
Távozott: David Abraham (Hoffenheim, 3.000.000)
GRANADA
Érkezett: Recio (k., Málaga), Jona (Ourense), Carlos Aranda (Zaragoza, 300.000), Juanjo (kv., Logronés), José María Cases (kv., Mirandés), Naldo (Uniao Sao Joao), Nolito (k., Benfica, 600.000), Diego Buonanotte (Málaga, 2.300.000)
Távozott: Antonio Floro Flores (kv., Udinese), Jona (k., Guimaraes), Juanjo (Guadalajara, i.), Moisés Hurtado (Girona), José María Cases (Alcoyano), Naldo (k., Bologna), Darwin Machís (k., Guimaraes), Jaime Romero (kv., Udinese)
UD LEVANTE
Érkezett: Valdo (k., Atlante), Rubén García (Levante B), Lukasz Vintra (Panathinaikosz, i.), Robert Acquafresca (k., Bologna)
Távozott: Massimo Volta (kv., Sampdoria), Ángel Rodríguez (k., Elche), Óscar Serrano (szf.), Miguel Pallardó (k., Almería)
REAL MADRID
Érkezett: Nuri Sahin (kv., Liverpool), Diego López (Sevilla, 3.500.000)
Távozott: Nuri Sahin (k., Borussia Dortmund)
MÁLAGA
Érkezett: Sandro Silva (kv., Cruzeiro), Lucas Piazón (k., Chelsea), Diego Lugano (k., PSG), Pedro Morales (Dinamo Zagreb, k.), Vitorino Antunes (k., Pacos Ferreira)
Távozott: Sandro Silva (k., Vasco da Gama), Recio (k., Granada), Juanmi (k., Racing Santander), Diego Buonanotte (Granada, 2.300.000), Nacho Monreal (Arsenal, 10.000.000)
RCD MALLORCA
Érkezett: Ijenaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Antonio Luna (k., Sevilla), Marvin Ogunjimi (kv., Standard Liege), Alan Hutton (k., Aston Villa), Fernando Tissone (k., Sampdoria)
Távozott: Marvin Ogunjimi (k., Beerschot)
CA OSASUNA
Érkezett: Ricardo (visszavonult), Miguel de las Cuevas (k., Sporting Gijón)
Távozott: Antonio Luna (k., Mallorca), Roland Lamah (k., Swansea)
FC SEVILLA
Érkezett: Miroszlav Sztevanovics (Vojvodina, 1.500.000 euró), Beto (k., Sporting Braga)
Távozott: Bernardo Espinosa (k., Sporting Gijón), Diego López (Real Madrid, 3.500.000), Antonio Luna (k., RCD Mallorca)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Jeffrey Sarpong (kv., Hércules)
Távozott: Jeffrey Sarpong (szerződését felbontották)
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Henri Bienvenu (k., Fenerbahce, 300.000), Rubén Rochina (k., Blackburn), José Manuel Fernández (Córdoba), Adria Carmona (k., Milan), Rodri (k., Barcelona B)
Távozott: Raúl Goni (Sabadell, ingyen), Carlos Aranda (Granada, 500.000), Toni Doblas (Xazar Lankaran, i.)
VALENCIA
Érkezett:
Távozott: Fernando Gago (Vélez, k.)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Jordi Figueras (k., FC Bruges), Gabriel Machado (Steaua, i.), Raúl Tamudo (Pachuca, i.), Anaitz Arbilla (Hércules, i.)
Távozott: Nicki Bille Nielsen (kv., Villarreal), Manuel Arana (Huelva, i.), Mohammed Abu (kv., Manchester City II), Sueliton (Criciúma, i.), Pape Maly Diamanka (Rayo Vallecano B), Gabriel Machado (k., Hércules)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Daniel Larsson (Malmö FF, i.), Valdet Rama (Örebro)
Távozott:
vastaggal az elmúlt hét napban történt átigazolások

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik