Anglia: a Premier League ellenáll, nem kér az állóhelyekből

Vágólapra másolva!
2011.03.23. 17:25
Az első osztályú angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) elöljárói nem támogatják azt a tervet, amelyik az angol stadionok visszaalakítását, állóhelyi lelátórészek újbóli megnyitását célozza.

„Álláspontunk szerint jóval több előny származik abból, hogy a stadionokban kizárólag ülőhelyek vannak, mint amennyivel az állóhelyek visszaállítása kecsegtet" – mondta Dan Johnson, a Premier League szóvivője.

Mint arról beszámoltunk, szurkolói kezdeményezésre tárgyalások folynak arról, hogy a 96 halálos áldozattal járó 1989-es Hillsborough-katasztrófa után fokozatosan bezárt, majd átalakított állóhelyi lelátók ügyét felülvizsgálják, és ismét lehetővé tegyék az első és másodosztályú klubok stadionjaiban az állóhelyi szurkolást.

„Amióta csak ülőhelyek vannak, sokkal több nő és gyermek jár a meccsekre, és kialakíthatnak bármilyen biztonságos állóhelyi részeket, az ülőhelyes lelátók mindig biztonságosabbak lesznek. Nem bátorítjuk a kormányt arra, hogy megváltoztassa a jelenlegi törvényeket" – folytatta Johnson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik