Angol Ligakupa: a Chelsea-é a trófea, kikapott a Spurs

Vágólapra másolva!
2015.03.01. 18:55
null
Diego Costa és a Chelsea ünnepelhet: az első trófea elkelt a szezonban Angliában (Fotó: Action Images)
A Chelsea nyerte meg az angol Ligakupát, miután a döntőben 2–0-ra legyőzte a Tottenhamet. A vezetést John Terry szerezte meg, majd Kyle Walker öngólja végleg megpecsételte a Spurs sorsát.

Három hónap alatt harmadszor találkozott egymással a Chelsea és a Tottenham. Decemberben 3–0-ra nyert José Mourinho együttese, januárban viszont emlékezetes, 5–3-as győzelmet aratott a Spurs.

Ezúttal nem a három pont, hanem a Ligakupa-győzelem volt a tét. A Chelsea szokásához híven rendkívül szervezetten védekezett, alig engedte kibontakozni az ellenfelet, elöl pedig kíméletlen volt.

Az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést – az első félidő hajrájában. A 45. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően John Terry elé került a labda, és a Chelsea védője közelről a kapuba bombázott.

Az 56. percben aztán szinte kilátástalan helyzetbe került a Tottenham, Kyle Walker ugyanis olyan szerencsétlenül ért bele Diego Costa lövésébe (amely alapesetben keresztben elment volna a kapu előtt), hogy a labda a védőről a saját kapujába vágódott.

Ezután mindent megpróbált a Spurs, de egy-két kisebb helyzetet tudott csak kialakítani a továbbra sem hibázó Chelsea ellen.

Mourinho a hatodik trófeáját nyerte a Chelsea menedzsereként: két bajnoki cím és egy FA-kupa-siker mellett harmadszor hódította el a Ligakupát.

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ
Chelsea–Tottenham 2–0
(Terry 45., Walker 56. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik