Arsenal: Talán ez volt az utolsó esélyem a kiugrásra - Arteta

Vágólapra másolva!
2011.09.01. 13:01
Címkék
Élete utolsó nagy kiugrási lehetőségének látta, ezért ragaszkodott mindenképpen az Arsenalhoz Mikel Arteta, aki szerdán tízmillió font ellenében igazolt át az Evertontól az Arsenalhoz. A liverpooli klub először visszautasította a 29 éves középpályásért tett ajánlatot, ám – a Sky Sports értesülései szerint – a labdarúgó ezután személyesen beszélt David Moyes menedzserrel, és könyörgött, hogy engedjék el.

„Óriási lehetőség ez nekem és a családomnak is, sokkal nagyobb kihívás, mint az eddigiek, és 29 évesen már nem tehettem meg, hogy visszautasítsam, hiszen talán végleg lemaradtam volna a Bajnokok Ligájáról – mondta Arteta a Sky Sportsnak. – Mindent megtettem az Evertonért, élveztem az ott eltöltött éveket, jó viszonyban voltam a szurkolókkal, és kicsit hihetetlen is számomra, hogy eljövök onnan. Nem is tudom, hogyan fogok mindenkitől elköszönni, de ez volt a megfelelő pillanat a váltásra."

A spanyol korosztályos válogatottban többször is szereplő, a felnőttek nemzeti csapatánál viszont (eddig) mellőzött Arteta – aki egyes információk szerint kevesebbet keres majd az Arsenalnál, mint az Evertonnál – 2005-ben a Real Sociedadtól szerződött Liverpoolba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik