Az Arsenal nem bírt Henryékkal, Balotelliék kiütötték az Intert

Vágólapra másolva!
2011.07.31. 19:57
null
Mario Balotelli gólt szerzett volt csapata ellen (Fotó: gazzetta.it)
Címkék
Ahogy az a felkészülési időszakban már megszokott, hétvégenként tucat számra rendeznek szerte a világon különböző edzőmérkőzéseket, felkészülési tornákat. Vasárnap délután a két legnagyobb érdeklődésre számot tartó találkozó az Arsenal–New York Red Bull, illetve a Manchester City–Inter csata volt. Előbbi Londonban, az Emirates-kupa, utóbbit pedig a Dublin Super Cup keretében rendezték.

EMIRATES-KUPA: AZ ARSENAL NEM BÍRT HENRYÉKKAL

Az Arsenalban a nyári szerzemények közül a Lille-től érkezett elefántcsontparti támadó, Gervinho a kezdőcsapatban kapott helyet, csak úgy mint a New Yorkban a korábbi Arsenal-csatár, Thierry Henry.

A francia támadónak helyzete is volt az első félidőben, de a bal oldalról leadott lövésével nem tudott túljárni Wojciech Szczesny eszén.

A 42. percben az Arsenal szerezte meg a vezetést Robin van Persie fejese révén, aki Tomás Rosicky beadását követően vette be az amerikaiak kapuját. A szünet előtt Gervinho lövését védte a New York Red Bull kapusa, így a szünetben 1–0-ra vezettek a londoniak.

A második félidőben bátran, támadó szellemben futballozott a New York, aminek a 84. percben meg is lett az eredménye, igaz, az amerikaiak köszönetet mondhattak Kyle Bartleynak, az Arsenal csereként pályára lépő 20 éves védője ugyanis a saját kapuját vette be Henry középre passzolt labdájából.

Az 1–1-es döntetlen pedig azt jelentette, hogy az Arsenal a 2007 óta íródó torna történetében másodszor nem tudta otthon tartani a serleget, ugyanis a New York Red Bull végzett az élen, megelőzve a 2. helyen záró francia PSG-t (az amerikaiak legyőzték a franciákat, ennek köszönhetően előzték meg őket), a harmadik Arsenalt és a Boca Juniorst.

AZ EMIRATES-KUPA VÉGEREDMÉNYE
1. New York Red Bulls
2. Paris Saint-Germain
3. Arsenal
4. Boca Juniors

DUBLIN SUPER CUP: A MAN. CITY MEGVERTE AZ INTERT ÉS MEGNYERTE A TORNÁT

A dublini Super Cupon a Celtic ma 5–0-ra kiütötte az Ír ligaválogatottat, így a kupa sorsa a Manchester City Inter találkozón dőlt el, melyen a helyzeteivel jól sáfárkodó City könnyedén, 3–0-ra győzött, így megnyerte a tornát.

A korábbi Inter-tréner (Roberto Manicni) irányította manchesteriek az első félidő hajrájában a tavaly nyáron az Intertől igazolt Mario Balotelli szöglet utáni fejes góljával szereztek vezetést, majd a második félidő első percében David Silva remek kiugratása után Edin Dzeko 14 méterről növelte a Manchester City előnyét.

Az Inter 0–2-nél kezdett futballozni, de az olaszok nem tudták feltörni a City-védelmét, sőt egy kontra végén az utolsó percben Adam Johson is betalált, így az angol gárda 3–0-ra megnyerte a találkozót és a tornát is az élen zárta a Celtic, az Inter és az Ír ligaválogatott előtt.

Az Inter elleni mérkőzésen megjelent a City legújabb szerzeménye, az argentin Sergio Agüero is, de Roberto Mancini vele kapcsolatban elmondta, még nincs megfelelő állapotban, ezért az Atlético Madridtól igazolt csatár nem lépett pályára.

A DUBLIN SUPER CUP VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester City
2. Celtic
3. Internazionale
4. Ír ligaválogatott

A két felkészülési torna szombati eredményeit itt olvashatja!

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

Szintén vasárnap, de korábban rendezett felkészülési mérkőzésen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Leeds United 3–2-re legyőzte az élvonalbeli Newcastle Unitedet. A második vonalbeli csapatnál próbajátékon levő Bodor Boldizsár az 59. percben lépett pályára.

Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz Pireusz kétszer is két góllal vezetett a Heerenveen otthonában, végül 5–4-re kikapott. A magyar kapus a kispadról figyelhette a találkozót.

ARSENAL–NEW YORK RED BULLS 1–1

MANCHESTER CITY–INTER 3–0

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Arsenal (angol)–Red Bull New York (amerikai) 1–1
Manchester City (angol)–Inter (olasz) 3–0
Preston North End (angol) –Wigan Athletic (angol) 1–3
Sheffield United (angol)–Blackpool (angol) 1–1
Az Alkmaar (holland)–Ergotelisz (görög) 1–0
Szlavia Szófia (bolgár)–Apollon Limasszol (ciprusi) 2–2
AS Eupen (belga)–KVK Tienen (belga) 2–1
Pasz Giannina (görög)–Arisz Saloniki (görög) 1–4
Vitoria Guimaraes (portugál)–Maritimo (portugál)1–1
KORÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Leeds United (angol)–Newcastle United (angol) 3–2
Heerenveen (holland)–Olympiakosz Pireusz (görög) 5–4
Groningen (holland)–Mallorca (spanyol) 2–2
PSG (francia)–Boca Juniors (argentin) 3–0
Feyenoord (holland)–Málaga (spanyol) 0–2
KÉSŐBB RENDEZIK
Athletic Bilbao (spanyol)–Catania (olasz)
Lyon (francia)–Porto (portugál)
Córdoba (spanyol)–Sevilla (spanyol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik