Chelsea: Csak a vereség az, ami miatt csalódott lehetek - Ancelotti

Vágólapra másolva!
2010.11.21. 14:37
Címkék
A címvédő Chelsea szombaton a Premier League 14. körében újabb vereséget szenvedett – az elmúlt négy fordulóban már a harmadikat, ráadásul szerzett gól nélkül. Carlo Ancelotti, a londoniak olasz menedzsere azonban nem tört pálcát játékosai feje felett a Birmingham elleni idegenbeli bukás (0–1) után sem.

„Az a tény, hogy Ray elment tőlünk, nem befolyásolja a dolgok alakulását" – utalt nyilatkozatának elején Ray Wilkins „segéderő” közelmúltbeli elküldésére Ancelotti. A távozó tréner amolyan összekötő kapocsnak számított a szakvezetés és a keret tagjai között.

„Nem szabad, hogy játékosaim elveszítsék az önbizalmukat, mert jól futballoztak. Csak a vereség az, ami miatt csalódott lehetek. Viszont nem érdemeltük meg, sőt rászolgáltunk volna a győzelemre, csak Ben Foster nagyon jó napot fogott ki."

„Furcsa a Premier League most zajló szezonja. A topcsapatoknak több alkalmuk volt már rá, hogy meglépjenek a közvetlen riválisok elől, de ez nehezebb, mint korábban: a mezőny többi csapata jobban hisz magában, a pontszerzésben, mint korábban. Amikor egy hónapja a topon voltunk, már akkor mondtam, hogy nehéz pillanatok nélkül nem lehet letudni egy hosszú bajnoki idényt. Nos, az egyik nehéz pillanatunk elérkezett. Én azonban nem aggódom, mert ha folyamatosan ilyen játékra leszünk képesek, mint szombaton, akkor visszatalálunk a győzelmekhez."

A mezőny legjobbjának bizonyuló Fostert Alex McLeish is feltétel nélkül dicsérte.

„Mindig is hangoztattam, hogy minden csapatban a kapus a legfontosabb. Ben ma döntő érdemeket szerzett a győzelemben, a legjobb formáját hozta."

A listavezető Chelsea a sorozatos botlásai után már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a tabellán a Manchester Unitedet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik