Chelsea: Eden Hazard a Real Madridnál folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 22:12
null
Eden Hazard hét év után elköszön a Chelsea-től (Fotó: AFP)
A Chelsea és a Real Madrid is bejelentette hivatalosan, hogy Eden Hazard a spanyol klubnál folytatja a pályafutását. A madridiak közleménye szerint a belga klasszis 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

 

Hazard bemutatására június 13-án kerül sor, miután a játékos átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra, ám a Sky Sports információi szerint a királyi klub 88 millió fontot (100 millió eurót), bizonyos feltételek teljesülése esetén pedig további bónuszokat fizet a londoni klubnak a belga labdarúgóért, akinek a végleges ára elérheti a 130 millió fontot.

A 28 éves támadó esetleges klubváltásáról hetek, hónapok óta cikkezett a nemzetközi sportsajtó, a futballista az Európa-liga-döntő után a nagy nyilvánosság előtt be is jelentette, hogy valószínűleg az utolsó meccsét játszotta a Chelsea-ben.

Hazard 2012-ben a Lille-től igazolt a londoniakhoz. A Chelsea-nél eltöltött hét éve alatt 352 tétmérkőzésen 110 gólt szerzett – előbbivel a 23. helyen áll a klub örökrangsorában, utóbbival kilencedik. A Premier League-ben és az Európa-ligában egyaránt kétszer ért fel a csúcsra a klubbal, míg az FA-kupát és a Ligakupát egyszer hódította el.

A Chelsea hivatalos oldala a klub történetének egyik legnagyszerűbb futballistájaként említi meg a belgát, akit összesen négyszer választottak meg az idény legjobbjának a Chelsea-nél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik