Chelsea: Torres átigazolási díja aggaszó jel az UEFA számára

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 13:12
Címkék
Az angol Guardian értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meglepődve vette tudomásul, hogy a Chelsea a hírek szerint 58.5 millió eurót költött a Liverpooltól érkező Fernando Torresre.

A londoni klub a 2009–2010-es idényt 83 millió eurós veszteséggel zárta, ami még az orosz milliárdos Roman Abramovicsnak is gondot jelenthet, pláne ha a 2011-es januári átigazolási szezonban szerződtetett két játékosért, Fernando Torresért és a Benficától érkező David Luizért összesen csaknem ugyanennyit fizettek a „kékek".

A kontinentális szövetség egyik meg nem nevezett embere „aggasztó jelnek" titulálta, hogy egy játékosért ennyi pénzt adjon ki egy klub.

Michel Platini, az UEFA elnöke nemrég figyelmeztette az európai egyleteket, hogy amennyiben nem tartják be a szövetség által bevezetett szabályozást – mely szerint a jelenlegi szezontól kezdve három éven belül 45 millió euróra kellene csökkenteni a csapatok veszteségét –, úgy komoly szankciókra számíthatnak, sőt akár a kizárás sorsára is juthat néhány együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik