Chelsea: végleg megszerezték a Real Madrid középpályását

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.01. 18:46
null
Mateo Kovacic marad a Chelsea-nél (Fotó: chelseafc.com)
Vett is, meg nem is egy új középpályást a Chelsea. A londoni klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy véglegesíti Mateo Kovacic korábbi kölcsönszerződését. A Real Madridtól megszerzett horvát középpályás öt évre írt alá, így biztossá vált, hogy marad a csapatnál.

 

Ugyan a Chelsea új játékost nem tud szerződtetni a következő két átigazolási időszakban, a klub vezetői a FIFA tilalma mellett is megtehetik azt, hogy a 2018–2019-es évadban náluk futballozó játékosokat esetleg kivásárolják, és így „véglegesítik” státuszukat.

Ezzel a lehetőséggel élt is a londoni klub Mateo Kovacic esetében, aki 32 bajnokin lépett pályára a hátunk mögött hagyott idényben, így mondhatni, alapembere volt a Premier League 3. helyén záró, az Európa-ligát megnyerő csapatnak.

A 25 esztendős Kovacic 40 millió euróért cserébe „váltott” klubot, és 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Az 52-szeres válogatott futballista 2015-ben az Intertől szerződött a Real Madridhoz, ám nem sikerült alapemberré válnia, igaz, így is háromszoros Bajnokok Ligája-győztes lett.

A Chelsea – szintén hivatalos honlapján – ugyanakkor öt játékostól is elbúcsúzott az előző idényben még nála futballozók közül: a korábbi csapatkapitány, Gary Cahill, a Juventustól kölcsönvett Gonzalo Higuaín, két veterán kapus, Robert Green és Eduardo, valamint a saját nevelés, Kyle Scott egyaránt szerződése lejártával int búcsút a Stamford Bridge-nek.

Chelsea FC on Twitter

@Mateo_Kova23 is here to stay!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik