Csak semmi stexet, kérem, angolok vagyunk!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2011.08.15. 19:39
null
Shane Long (balra) góllal mutatkozott be a WBA-nál, de csapata kikapott az MU-tól (Fotó: Action Images, archív)
Lassan lecsengenek a fesztiválok, kezdenek mosolyogni a háromszor annyit keresők a tanárokon, a mezőgazdászok már csak az uniós forrásokban bíznak, faluhelyen lassan gondolkodnak azon, hová tették tavaly télen a szüreti eszközöket. A pótvizsgázók kegyelemért, a nyaralók last minute-utakért kiáltanak, a frank árfolyama magasabban hegyel, mit az államadósság; „Messze még a bajnokság vége", „Minden poszton erősítenünk kell", „Már a következő bajnokságra készülünk" és „Ha legközelebb ilyet teszek nyáron, biztos nem tudja meg a drágám..." – egyszóval az idén sem ússzuk meg a nyárvéget. Transzferügyileg pedig különösen nem...

Az elmúlt hét napban is dübörgött Angliában az átigazolási piac, hiszen az ARSENAL „végre" eladta Cesc Fabregast a Barcelonának (erről majd spanyol szekciónkban számolunk be bővebben), és a londoni klub nemsokára Samir Nasriért is bezsebel körülbelül egy „matányi", azaz 25 millió euró körüli összeget.

Jóval kevesebbért, cirka egymillióért érkezett a Costa Rica-i támadóüstökös, Joel Campbell a Deportivo Saprissától.

Követheti a Copán feltűnt játékost a Christopher Samba, Phil Jagielka védőpáros egyike, a Marseille-től a szélső André Ayew, a CSZKA Moszkvától a játékmester Alan Dzagojev és a két „Fabregas-utód", brazil Jádson a Sahtar Donyecktől vagy Marvin Martin a Sochaux-tól – no és a Valenciából a spanyol válogatott támadó, Juan Mata.

A Liverpool balhátvéd-gondjaira a Newcastle Unitedből nyolcmillió euróért érkező José Enrique személyében talált orvoslást, a Swansea City pedig 1.7 millió euróét vásárolt kapust: a holland válogatott Michel Vormot az Utrechttől.

A Newcastle megvette a Manchester Unitedtől a fiatal francia szélsőt, Gabriel Obertant, mégpedig 3.4 millió euróért, miközben ingyen hazaengedte a Deportivo La Corunához az anno 5.7 millióért megszerzett spanyol éket, Xiscót. Nagyjából ennyi pénzt talált most az asztalfiókjában a „magyaros" West Bromwich Albion, és elköltötte azt a 24 éves ír válogatott támadóra, Shane Longra, aki tegnap rögtön gólt is szerzett a Manchester United elleni bajnokin.

Belehúzott a végére a BLACKBURN ROVERS, amely eladta a kezdőből számkivetett horvát támadót, Nikola Kalinicet a Dnipro Dnipropetrovszknak, pontot tett a szerb védekező középpályás, Radoszav Petrovics átigazolásának ügyére, és három plusz egyéves szerződést kötött a brazil jobbhátvéddel, Bruno Ribeiróval, akit májusban tett ki a Gremio, és próbajátékon győzte meg kvalitásairól Steve Kean menedzsert. Lesznek még itt új fiúk, a hírek szerint főleg Skóciából, és telik is rá a Phil Jonesért kapott 19.3, valamint a Kalinicért bezsebelt hatmillió euróból.

Érdekes megfigyelni, hogy a nagyipari mennyiségben vásárló gazdagok mellett egyes (főleg hazai kézen lévő) klubok feltűnően keveset költenek idén.

Példának okáért ott az a TOTTENHAM HOTSPUR, amely az múlt öt évben 200 (!) milliót költött erősítésekre nettóban (tehát az eladásokat leszámítva), de ezen a nyáron csak az ingyen megszerezhető 40 éves amerikai kapus, Brad Friedel érkezett; miközben nyolc játékostól is megszabadult a londoni klub, véglegesen vagy átmenetileg.

A minden nyáron jó előre lesajnált EVERTON hasonló cipőben jár, itt a tartaléktól felkerült 17 éves középpályás, Ross Barkley és a vele egykorú, a Sportingtól kölcsönbe jött, majd az U18-asok közé irányított angol védő, Eric Dier alkotja az erősítés kategóriát.

Az ASTON VILLA, ahová csupán a rutinos kapus, Shay Given és a gall szellő, Charles N'Zogbia érkezett, közel 30 milliós pluszban leledzik, köszönhetően Ashley Young és Stewart Downing eladásának, de azt se feledjük, hogy nem kell már állnia Michael Bradley, Friedel, Arsenio Halfhuid, Robert Pires, Nigel Reo-Coker, Moustapha Salifou és John Carew bérét sem.

Erősen „nyerésre áll" anyagilag a NEWCASTLE, még úgy is, hogy végül maradt a keretből átmenetileg kitett, ám ennek ellenére heti 92 ezer eurót kereső Joey Barton. És akkor még a télen Andy Carrollért bezsebelt 41 millió euróról még nem is beszéltünk... Kérdés persze, hogy mire lesz elég a Sylvain Marveaux, Yohan Cabaye, Demba Ba, Gabriel Obertan, Franciaországhoz erősen köthető kvartett, mint nyári frissítés.

A STOKE CITY ingyen igazolt két angol válogatott, pontosabban valaha válogatott középső védőt, Jonathan Woodgate-et és Matthew Upsont, és ha a 17 éves osztrák kapust, Daniel Bachmannt nem számoljuk, akkor ezzel le is tudták a nyári anyagbeszerzést a „fazekasok". Jellemző módon a bevételi oldalon a klubnál az a 285 ezer euró jelent meg, amelyet a Watfordtól kaptak a balbekk Carl Dickinsonért.

A BOLTON WANDERERS még úgy sem költött egyetlen eurót sem vásárlásra, hogy érkezett a két rutinos középpályás, Reo-Coker (Aston Villa) és Darren Pratley (Swansea), a Burnley komplett jobb oldala, Tyrone Mears és Chris Eagles; valamint kölcsönbe a török szélső, Tuncay Sanli a Wolfsburgtól. A nyereséget itt az Ali al-Habszi, Matthew Taylor duó jó áron való eladása biztosította.

A WIGAN éppen a már említett N'Zogbia miatt áll pozitív szaldóban, miközben jött az ománi kapus, al-Habszi, a tartalékok közül felkerült az Espanyol-nevelés 19 éves középső védő, Román Golobart, valamint a Wolverhamptontól pénzmozgás nélkül ide tette át székhelyét a megbízható középjátékos, David Jones.

Csupán egyetlen játékosért, az aranyfogú támadóért, DJ Campbellért adott pénzt az újonc QUEENS PARK RANGERS, igaz, az ingyen megszerzett (ha nem számoljuk az aláírási pénzeket) válogatott ék, Jay Bothroyd, a „háromoroszlánosok" között 33 alkalommal szereplő támadó középpályás, Kieron Dyer, a viharvert középső védő, Danny Gabbidon, az ír válogatott kapus, Brian Murphy és a Brazíliából kölcsönvett hátvéd, Bruno Perone alkotta maggal is megcélozható a bennmaradás.

Borzasztóan kettészakadt tehát anyagi szempontból a Premier League mezőnye, de egészen biztos, hogy a szimpatikus, kevés pénzből építkező kiscsapatoknak rengetegen szorítanak majd Magyarországon is, és a gárdák sikereikkel a hétköznapi életben is hasznosítható példát állítanak elénk.

ÁTIGAZOLÁSOK, PREMIER LEAGUE, 2011
ARSENAL
Érkezett: Francis Coquelin (Lorient, kölcsönből vissza), Jay Emmanuel-Thomas (Cardiff City, kv.), Pedro Botelho (Cartagena, kv.), Armand Traoré (Juventus, kv.), Carl Jenkinson (Charlton, 1.125.000 euró), Gervinho (Lille, 12.000.000), Mijaicsi Rjo (Fexenoord, kv.), Henri Lansbury (Norwich City, kv.), Vito Mannone (Hull City, kv.), Sanchez Watt (Leeds United, kv.), Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton, 13.800.000), Joel Campbell (Deportivo Saprissa)
Távozott: Jens Lehmann (visszavonult), Mark Randall (Chesterfield, ingyen), Gaël Clichy (Manchester City, 7.750.000), Denílson (Sao Paulo, kölcsönbe), Jay Emmanuel-Thomas (Ipswich Town, 1.250.000), Tom Cruise (szerződését felbontották), Wellington (Levante, k.), Cesc Fabregas (Barcelona, 29.000.000), Pedro Botelho (Rayo Vallecano, k., 340.000)
ASTON VILLA
Érkezett: Shay Given (Manchester City, 3.750.000), Brad Guzan (Hull City, kv.), Shane Lowry (Sheffield United, kv.), Stephen Ireland (Newcastle United, kv.), Isaiah Osbourne (Sheffield Wednesday, kv.), Andreas Weimann (Watford, kv.), Eric Lichaj (Leeds United, kv.), John Carew (Stoke City, kv.), Nathan Delfouneso (Burnley, kv.), Charles N'Zogbia (Wigan, 10.800.000)
Távozott: Michael Bradley (Mönchengladbach, kv.), Moustapha Salifou (szerződése lejárt), John Carew (szl.), Nigel Reo-Coker (Bolton, i.), Robert Pires (szl.), Isaiah Osbourne (szl.), Arsenio Halfhuid (szl.), Brad Friedel (Tottenham, i.), Ashley Young (Manchester United, 18.000.000), Stewart Downing (Liverpool, 22.800.000), Kyle Walker (Tottenham, kv.), Harry Forrester (szl.)
BOLTON WANDERERS
Érkezett: Darren Pratley (Swansea, i.), Chris Eagles (Burnley, 1.700.000), Tyrone Mears (Burnley, 1.700.000), Nigel Reo-Coker (Aston Villa, i.), Ricardo Gardner (Kilmarnock, kv.), Jloyd Samuel (Cardiff City, kv.), Joey O'Brien (Sheffield Wednesday, kv.), Tuncay Sanli (Wolfsburg, k.)
Távozott: Rodrigo Moreno (Benfica, kv.), Tamir Cohen (szl.), Johan Elmander (Galatasaray, i.), Jlloyd Samuel (szl.), Joey O'Brien (szl.), Ali al-Habszi (Wigan, 4.300.000), Danny Ward (Huddersfield Town, 125.000), Matthew Taylor (West Ham, 2.500.000), Sam Sheridan (Stockport County, i.), Daniel Sturridge (Chelsea, kv.)
BLACKBURN ROVERS
Érkezett: Myles Anderson (Leyton, i.), Mariano Pavone (Betis, i.), Gavin Gunning (Motherwell, kv.), Zurab Hizanisvili (Reading, kv.), Jason Brown (Cardiff City, kv.), Maceo Rigters (Willem II, kv.), Frank Fielding (Derby County, kv.), Amine Linganzi (Preston, kv.), David Goodwillie (Dundee United, 2.300.000), Bruno Ribeiro (egyesület nélküli), Radoszav Petrovics (Partizan Beograd, 2.300.000)
Távozott: Jermaine Jones (Schalke, kv.), Frank Fielding (Derby, 350.000), Zurab Hizanisvili (Kayserispor, i.), Phil Jones (Manchester United, 19.300.000), Maceo Rigters (szl.), Benjani Mwaruwari (szl.), Jason Brown (Aberdeen, i.), Aaron Doran (Inverness Caledonian Thistle), Michael Potts (York City, i.), Mame Diouf (Manchester United, kv.), Roque Santa Cruz (Manchester City, kv.), Frank Fielding (Derby County, 456.000), Hérold Goulon (1.FC Köln), Tom Hitchcock (Plymouth Argyle, k., i.), Keith Andrews (Ipswich Town, k., i.), Nikola Kalinic (Dnipro Dnipropetrovszk, 6.000.000)
CHELSEA
Érkezett: Lucas Piazón (Sao Paulo B, 7.500.000), Szlobodan Rajkovics (Vitesse, kv.), Matej Delac (Vitesse, kv.), Thibaut Courtois (Genk, 9.000.000), Daniel Sturridge (Bolton, kv.), Gael Kakuta (Fulham, kv.), Fabio Borini (Swansea, kv.), Jeffrey Bruma (Leicester, kv.), Connor Clifford (Notts County, kv.), Patrick van Aanholt (Leicester City, kv.), Romelu Lukaku (Anderlecht, 22.000.000), Oriol Romeu (Barcelona B, 5.000.000)
Távozott: Nemanja Matics (Benfica, 5.000.000), Michael Mancienne (Hamburg, 2.500.000), Fabio Borini (Parma, i.), Jeffrey Bruma (Hamburg,k., 500.000), Jack Cork (Southampton, 840.000), Thibaut Courtois (Atlético Madrid, k., i.), Jacopo Sala (Hamburg, i.), Gökhan Töre (Hamburg, i.), Sam Walker (Northampton, k., i.), Jurij Zsirkov (Anzsi Mahacskala, 15.000.000)
EVERTON
Érkezett: Joseph Yobo (Fenerbahce, kv.), James Vaughan (Crystal Palace, kv.), Ian Turner (Preston, kv.), Eric Dier (Sporting, k.), Kieran Agard (Kilmarnock, kv.)
Távozott: James Vaughan (Norwich, 2.300.000), Iain Turner (Preston, i.), Kieran Agard (Yeovil Town), Hope Akpan (Crawley Town, i.), Nathan Craig (szf.)
FULHAM
Érkezett: Somogyi Csaba (REAC, i.), Kerim Frei (Fulham II), John Arne Riise (Roma, 2.800.000), Marcel Gecov (Slovan Liberec, 800.000), Alex Smith (Fulham II), Marcello Trotta (Fulham II), Dan Burn (Darlington, 1.200.000), Björn Helge Riise (Sheffield United, kv.), Eddie Johnson (Preston, kv.), Diomansy Kamara (Leicester City, kv.), Pajtim Kasami (Palermo, 3.750.000)
Távozott: Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace, 670.000), Gera Zoltán (West Bromwich, i.), Eddie Johnson (szl.), Diomansy Kamara (Eskisehirspor, i.), John Pantsil (Leicester City, i.), Jonathan Greening (Nottingham Forest, 700.000), David Stockdale (Ipswich, k., i.), Gael Kakuta (Chelsea, kv.), Pascal Zuberbühler (visszavonult), Danny Hoesen (Fortuna Sittard, k.)
LIVERPOOL
Érkezett: Stephen Darby (Rochdale, kv.), Philipp Degen (VfB Stuttgart, kv.), Alberto Aquilani (Juventus, kv.), Emiliano Insúa (Galatasaray, kv.), Nabil el-Zsar (PAOK Szaloniki, kv.), Jordan Henderson (Sunderland, 18.000.000), Charlie Adam (Blackpool, 8.400.000), Stewart Downing (Aston Villa, 22.800.000), Doni (Roma, i.), David Amoo (Hull City, kv.), Nathan Eccleston (Charlton Athletic, kv.), Brad Jones (Derby County, kv.), José Enrique (Newcastle United, 8.000.000)
Távozott: Stephen Darby (Rochdale, k., i.), Paul Konchesky (Leicester City, 1.700.000), Gulácsi Péter (Hull City, k., i.), Nikola Saric (Hajduk Split, i.), Dean Bouzanis (Melbourne Victory, i.), Stephen Darby (Rochdale, k.), Milan Jovanovics (Anderlecht, 800.000)
MANCHESTER CITY
Érkezett: David González (Aberdeen, kv.), Emmanuel Adebayor (Real Madrid, kv.), Gaël Clichy (Arsenal, 7.750.000), Sztefan Szavics (Partizan Beograd, 12.000.000), Roque Santa Cruz (Blackburn, kv.), David González (Aberdeen, kv.), Craig Bellamy (Cardiff City, kv.), Vladimír Weiss (Rangers, kv.), Wayne Bridge (West Ham, kv.), Abdisalam Ibrahim (Scunthorpe United, kv.), Kun Agüero (Atlético Madrid, 45.000.000), Costel Pantilimon (Politehnica Timisoara, 6.500.000)
Távozott: Patrick Vieira (visszavonult), Shaleum Logan (Brentford, i.), Felipe Caicedo (Levante, 1.000.000), Andrew Tutte (Rochdale, i.), David González (Aberdeen, k., i.), Jérome Boateng (Bayern München, 13.500.000), Jo (Internacional), Shay Given (Aston Villa, 3.750.000), Michael Johnson (Leicester City, k.), Kieran Trippier (Burnley, k.), Ben Mee (Burnley, k.), Donal McDermott (Huddersfield, i.), Scott Kay (Macclesfield Town, i.), Javan Vidal (szl.), James Poole (Hartlepool United, i.), Ryan McGivern (Crystal Palace, k., i.)
MANCHESTER UNITED
Érkezett: Ritchie de Laet (Norwich, kv.), Federico Macheda (Sampdoria, kv.), Phil Jones (Blackburn, 19.300.000), Ashley Young (Aston Villa, 18.000.000), David de Gea (Atlético Madrid, 20.000.000), Nicky Ajose (Bury, kv.), Tom Cleverley (Wigan Athletic, kv.), Corry Evans (Hull City, kv.), Danny Welbeck (Sunderland, kv.), Samuel Johnstone (Manchester United U18), Mame Diouf (Blackburn, kv.)
Távozott: Edwin van der Sar (visszavonult), Wes Brown (Sunderland, 1.500.000), Nicky Ajose (Peterborough, 340.000), Ritchie de Laet (Norwich, kölcsönbe, i.), Corry Evans (Hull City, 570.000), Bébé (Besiktas, k., 1.000.000), Paul Scholes (visszavonult), Owen Hargreaves (szl.), Joe Dudgeon (Hull, 95.000), John O’Shea (Sunderland, 4.500.000), Robert Brady (Hull City, k., i.), Joshua King (Borussia Mönchengladbach, k., 100.000), Samuel Johnstone (Oldham, k., i.), Scott Wootton (Peterborough, k., i.), Ryan Tunnicliffe (Peterborough, k., i.), Conor Devlin (szl.), Gabriel Obertan (Newcastle United, 3.400.000)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Xisco (Deportivo La Coruna, kv.), Sylvain Marveaux (Rennes, i.), Yohan Cabaye (Lille, 5.000.000), Demba Ba (West Ham, i.), Wayne Routledge (QPR, kv.), Ben Tozer (Northampton, kv.), Mehdi Abeid (Lens, i.), Fraser Forster (Celtic, kv.), Gabriel Obertan (Manchester United, 3.400.000)
Távozott: Sol Campbell (szl.), Shefki Kuqi (szl.), Kevin Nolan (West Ham, 3.400.000), Ben Tozer (Northampton, i.), Kazenga LuaLua (Brighton, k., i.), Patrick McLaughlin (York City, i.), Daniel Leadbitter (Torquay, i.), Stephen Ireland (Aston Villa, kv.), Michael Richardson (Leyton Orient, k., i.), José Enrique (Liverpool, 8.000.000), Xisco (Deportivo La Coruna, i.), Wayne Routledge (Swansea City, 3.250.000)
NORWICH CITY
Érkezett: James Vaughan (Everton, 2.300.000), Steve Morison (Millwall, 2.800.000), Elliott Bennett (Brighton, 1.700.000), Bradley Johnson (Leeds, i.), Ritchie de Laet (Manchester United, k., i.), Anthony Pilkington (Huddersfield, 3.000.000), Matt Ball (Norwich City U18), Kyle Naughton (Tottenham, k., i.), Ovain Jones (Brentford, kv.), Cody McDonald (Gillingham, kv.), Tom Adeyemi (Bradford, kv.), Steven Smith (Aberdeen, kv.)
Távozott: Samuel Habergham (Tamworth, i.), Jens Askou (szl.), Matthew Gill (Bristol R, i.), Luke Daley (Plymouth, 50.000), Jed Steer (Yeovil Town, k., i.), Owain Jones (Inverness, i.), Henri Lansbury (Arsenal II, kv.), Rob Edwards (Blackpool, kv.), Steven Smith (Preston North End, i.)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Matteo Alberti (Lumezzane, kv.), Danny Gabbidon (West Ham Utd., i.), Kieron Dyer (West Ham, i.), Jay Bothroyd (Cardiff City, i.), Angelo Balanta (Milton Keynes, kv.), Leon Clarke (Preston, k.), Gavin Mahon (Crystal Palace, kv.), Joe Oastler (Torquay United, kv.), Alessandro Pellicori (FC Torino, kv.), Elliot Cox (Histon, kv.), Michael Doughty (Woking, kv.), Antonio German (Yeovil, kv.), Mikele Leigertwood (Reading, kv.), Bruno Perone (Tombense, k.)
Távozott: Jorgosz Tofasz (Anagennisi, i.), Mikele Leigertwood (Reading, i.), Pascal Chimbonda (szl.), Lee Brown (Bristol R, i.), Joe Oastler (Torquay, i.), Wayne Routledge (Newcastle United, kv.), Bagasan Graham (Cheltenham Town, i.), Max Ehmer (Yeovil, k.), Gavin Mahon (szl.), Elliot Cox (szl.), Josh Parker (szl.), Romone Rose (szl.), Peter Ramage (Crystal Palace, k., i.), Elvijs Putnins (Boreham Wood, k., i.)
STOKE CITY
Érkezett: Daniel Bachmann (Austria Wien), Jonathan Woodgate (Tottenham, i.), Diego Arismendi (Barnsley, kv.), Andrew Davies (Middlesbrough, kv.), Carl Dickinson (Portsmouth, kv.), Eidur Gudjohnsen (Fulham, kv.), Ibrahima Sonko (Portsmouth, kv.), Ben Marshall (Carlisle United, kv.)
Távozott: Abdoulaye Fayé (West Ham, i.), Ibrahima Sonko (szl.), Eidur Gudjohnsen (AEK Athén, i.), Carl Dickinson (Watford, 285.000), Matthew Lund (Oldham, k., i.), Abdoulaye Diagne-Faye (West Ham, i.), John Carew (Aston Villa, kv.), Andrew Davies (Crystal Palace, k., i.)
SUNDERLAND
Érkezett: Ahmed el-Mohamadi (Enppi, 2.500.000), Keiren Westwood (Coventry, i.), Sebastian Larsson (Birmingham, i.), Connor Wickham (Ipswich, 9.000.000), Dzsi Dong Von (Csunnam Dragons, 2.400.000), Craig Gardner (Birmingham, 6.600.000), Roarie Deacon (Arsenal II, i.), Wes Brown (Manchester United, 1.500.000), John O’Shea (Manchester United, 4.500.000), David Vaughan (Blackpool, i.), Jean-Yves M’voto (Oldham, kv.), Robbie Weir (Tranmere, kv.), George McCartney (Leeds United, kv.), Mathwe Kilgallon (Doncaster, kv.), James McClean (Derry City, 400.000)
Távozott: John Mensah (Lyon, kv.), Boudewijn Zenden (szl.), Jean-Yves M’voto (Oldham, i.), Jordan Henderson (Liverpool, 18.000.000), Cristian Riveros (Kayserispor, k.), Nathan Luscombe (Hartlepool, i.), Liam Noble (Carlisle United, k.), Michael Kay (Tranmere Rovers, i.), Robbie Weir (Tranmere Rovers, i.), David Healy (Rangers, i.), Sulley Muntari (Inter, kv.), Steed Malbranque (St.-Étienne, i.), George McCartney (West Ham, k., i.)
SWANSEA CITY
Érkezett: Gorka Pintado (AEK Larnaca, kv.), Danny Graham (Watford, 3.900.000), Steven Caulker (Tottenham, k., i.), José Moreira (Benfica, i.), Shaun MacDonald (Yeovil, kv.), Kemy Agustien (Crystal Palace, kv.), David Cotterill (Portsmouth, kv.), Ryan Harley (Exeter City, kv.), Kerry Morgan (Newport, kv.), Matthew Kilgallon (Doncaster Rovers, kv.), Nyron Nosworthy (Sheffield United, kv.), Leroy Lita (Middlesbrough, 2.000.000), Michel Vorm (Utrecht, 1.700.000), Wayne Routledge (Newcastle United, 3.250.000)
Távozott: Cedric van der Gun (szl.), Albert Serrán (AEK Larnaca, i.), Jamie Grimes (szl.), Kerry Morgan (Neath, i.), Darren Pratley (Bolton, i.), Dorus de Vries (Wolverhampton, i.), Scott Donnelly (Wycombe Wanderers, k.), Yves Ma-Kalambay (szl.), Fabio Borini (Chelsea, kv.), Danny Welbeck (Manchester United, kv.), Gorka Pintado (szf.)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Giovani dos Santos (Santander, kv.), Brad Friedel (Aston Villa, i.), Robbie Keane (West Ham, kv.), Kyle Walker (Aston Villa, kv.), Jamie O'Hara (Wolverhampton, kv.), Tom Carroll (Leyton Orient, kv.), Kyle Naughton (Leicester, kv.), David Bentley (Birmingham City, kv.), Dean Parrett (Charlton Athletic, kv.), Andros Townsend (Millwall, kv.)
Távozott: Jamie O’Hara (Wolverhampton, 5.700.000), Steven Caulker (Swansea, k., i.), Jonathan Woodgate (Stoke City, i.), Paul-José Mpoku (Standard Liége, i.), Kyle Naughton (Norwich, k., i.), Bongani Khumalo (Reading, k., i.), Nathan Byrne (Bournemouth, k., i.), Ryan Mason (Doncaster Rovers, k.), Stipe Pletikosa (Szpartak Moszkva, kv.), Oscar Jansson (Bradford City, i.), Oscar Jansson (Bradford City, k., i.)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Roman Bednár (Ankaragücü, kv.), Gareth McAuley (Ipswich, i.), Billy Jones (Preston, i.), Joe Mattock (Sheffield United, kv.), Luke Daniels (Bristol Rovers, kv.), Craig Dawson (Rochdale, kv.), Reuben Reid (Oldham, kv.), Chris Wood (Brighton, kv.), Gera Zoltán (Fulham, i.), Ben Foster (Birmingham City, k., 1.100.000), Fülöp Márton (Ipswich Town, i.), Shane Long (Reading, 5.100.000)
Távozott: Ryan Allsopp (Millwall, 100.000), Giles Barnes (szl.), Abdoulaye Méité (Dijon, i.), Gianni Zuiverloon (Mallorca, i.), Scott Carson (Bursaspor, 2.200.000), Dean Kiely (visszavonult), Boaz Myhill (Birmingham City, k., i.), Marcus Haber (St. Johnstone, i.), Reuben Reid (Oldham, i.), Carlos Vela (Arsenal, kv.), Chris Wood (Birmingham Ciy, k., i.)
WIGAN ATHLETIC
Érkezett: Antonio Amaya (Rayo Vallecano, kv.), Mauro Boselli (Genoa, kv.), Ali al-Habszi (Bolton, 4.300.000), Jason Koumas (Cardiff City, kv.), Lee Nicholls (Sheffield Wednesday, kv.)
Távozott: Steven Caldwell (Birmingham, i.), Daniel de Ridder (Grashoppers, i.), Mauro Boselli (Estudiantes, k.), Antonio Amaya (Real Betis, 285.000), Jason Koumas (szl.), Tom Cleverley (Manchester United, kv.), Charles N'Zogbia (Aston Villa, 10.800.000)
WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett: Stefan Maierhofer (Duisburg, kölcsönből vissza), Jamie O’Hara (Tottenham, 5.700.000), Dorus de Vries (Swansea, i.), Roger Johnson (Birmingham City, 8.000.000), Danny Batth (Sheffield Wednesday, kv.), David Davis (Shrewsbury Town, kv.), Greg Halford (Portsmouth, kv.), Ashley Hemmings (Torquay United, kv.), Andy Keogh (Bristol City, kv.), Scott Malone (Burton, kv.), Jamie Reckord (Northampton, kv.), Sam Winnall (Burton, kv.)
Távozott: David Jones (szl.), Adriano Basso (visszavonult), Steven Mouyokolo (Sochaux, k.), Greg Halford (Portsmouth, 1.000.000), Marcus Hahnemann (szl.), Danny Batth (Sheffield Wednesday, k.), Scott Malone (Bournemouth, k.), Nathan Rooney (szl.), Michael Mancienne (Chelsea, kv.), John Dunleavy (szl.), Adriano Basso (Hull City, i.), Nathaniel Mendez-Laing (Sheffield United, k., i.), Carl Ikeme (Middlesbrough, k., i.)
(vastag betűvel az elmúlt héten történt igazolások)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik