Csúcsigazolásokat tervez a Manchester City

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.05.17. 19:11
null
Mancini kezdheti a nyári „szórakozást”: a sejk kinyitja a pénztárcát, ő meg tervezheti az igazolásokat (Fotó: Reuters)
Címkék
Roberto Mancini vezetőedző csütörtökön elárulta, hogy az angol bajnok Manchester City jelentősen megerősíti együttesét a következő szezonra, mert célja az európai kupagyőzelem.

Az olasz tréner irányításával 44 év után nyert ismét trófeát hazájában a labdarúgócsapat, amelynek Sergio Agüero utolsó pillanatban lőtt gólja kellett a Queens Park Rangers elleni 3–2-es sikerhez. Így a City jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élén végzett a címvédő Manchester United előtt.

A bajnokcsapat több százmillió fontot költött játékosokra, amióta az abu-dzabi illetőségű Manszur bin Zayed Al-Najan sejk vásárolta meg a klubot 2008-ban.

SZAVAZÁS

Nyíltan totális uralomra tör a Manchester City az európai labdarúgóéletben. Sikerül-e felülni a trónra és BL-t nyerni?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Talán veszünk még néhány jó játékost, mert szükségünk van további erősítésre” – mondta Mancini a Sky News televízió arab csatornáján.

„Jó csapatunk van, fontos, hogy olyan játékost illesszünk bele, aki képes játszani benne. Meg kell próbálnunk megnyerni minden sorozatot és minden trófeát! A Szuperkupával kezdjük augusztusban, le akarjuk győzni a Chelsea-t, majd Európa legnehezebb bajnokságával, a Premier League-gel, és a Bajnokok Ligájával folytatjuk, ha összejön.”

A City a 2011–2012-es mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, de várakozáson alul teljesített, hiszen a csoportmérkőzések során a Bayern München és a Napoli is megelőzte.

Mancini azt jósolta, hogy a következő szezonban csapatán kívül a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham Hotspur harcol majd a Premier League megnyeréséért.

 

MA KIT VESZ MEG (ÉS AD EL) A CITY?
Sebastian Giovinco ügynöke szerint a Manchester City már bejelentkezett a Juventus és a Parma közös tulajdonában levő olasz válogatott támadóért. A City mellett a Borussia Dortmund és a Real Madrid is érdeklődött.
A francia RMC rádió úgy tudja, hogy a City és a katariak által pénzelt PSG verseng a Napoli csatáráért, Ezequiel Lavezziért, a párizsiak tűnnek befutónak.
A talkSPORT arról számol be, hogy az Athletic Bilbao centere, Fernando Llorente igazolna a Cityhez, és ő lenne Agüero partnere.
Edin Dzeko ügynöke közben elmondta, hogy a boszniai középcsatárnak esze ágában sincs távozni a kékektől.
A Sun meglehetősen valószínűtlen híradása szerint a City Zlatan Ibrahimovicot készül megvenni a nyári átigazolási időszakban.

SZAVAZÁS

Ön szerint a 2012–2013-as szezonban megvédi-e bajnoki címét a Manchester City?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik