Détáris gól rontotta el Neville búcsúját

Vágólapra másolva!
2011.05.24. 22:27
null
Gary Neville csapata kikapott, de nincs oka búslakodni (fotó: Action Images)
Címkék
Gary Neville vesztes találkozón búcsúzott a labdarúgástól, ugyanis az egykori kiváló védő csapata, a Manchester United 2–1-es vereséget szenvedett a Juventustól. Wayne Rooney gólját Simone Pepe egyenlítette ki, a győztes találat Manuel Giandonato nevéhez fűződik.

Elérkezett a búcsú Gary Neville számára. A játékot hivatalosan már az év elején abbahagyó futballista a Juventus ellen még egyszer pályára léphetett, hogy méltóképpen zárhassa le szép pályafutását.

Jól is kezdett a Manchester United, a 18. percben az angol csapat előnyhöz jutott. Egy szép támadás végén Ryan Giggs tette középre a labdát, az érkező Wayne Rooney pedig a léc alá vágta a labdát.

A 40. percben Simone Pepe révén egyenlített a Juve, a szélső Milos Kraszics jobboldali beadását követően fejelt a hálóba.

Mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek a félidő folyamán, Michael Owen akár triplázhatott is volna, de a lefújás előtt a nyolc év után a manchesteri mezt újra magára öltő David Beckham is észrevétette magát egy remek szabadrúgással. Sir Alex Ferguson egyébként 30 perc után lecserélte Rooney és Giggset is a hétvégi BL-döntő miatt.

David Beckham 2003 után ölthette újra magára a United mezét (fotó: Action Images)
David Beckham 2003 után ölthette újra magára a United mezét (fotó: Action Images)

Szünet után egy ígéretes Bebe-fejest jegyezhettünk fel, majd Toni lőtt az előtte álló védőbe, de az az igazság, hogy ekkor nem kényeztettek el minket helyzetekkel a csapatok.

A 78. percben azonban a fiatal Manuel Giandonato egy remek góllal már a Juventust juttatta előnyhöz. A fiatal támadó Détári Lajos 1987-es, lengyelek elleni találatát lemásolva szabadrúgásból tekert a kapuba.

Gary Neville-t a 84. percben cserélte le Sir Alex Ferguson, a Manchester United viszont már nem tudott kiegyenlíteni, hogy a végén berohant egy szurkoló Beckhamhez, akit a rendőrök távolítottak el onnan.

GÁLAMÉRKŐZÉS
Manchester United–Juventus
1–2
MANCHESTER UNITED–JUVENTUS 1–2

1–0, Rooney

1–1, S. Pepe

1–2, Giandonato

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik