Drogba-dupla hozta meg a sikert a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2009.08.15. 16:08
Címkék
Nyögvenyelősen kezdte a szezont a Chelsea, hiszen otthonában csak Drogba legvégén lőtt találatával kerekedett felül a lelkesen védekező Hull Cityn, amelynek magyarja, Halmosi Péter végig a kispadon ült.

 

A Chelsea egyenlítő gólja előtti pillanatok. (Fotó: Reuters)
A Chelsea egyenlítő gólja előtti pillanatok. (Fotó: Reuters)

A Premiership 2009–2010-es idénye a Chelsea–Hull City mérkőzéssel vette kezdetét, a találkozó pedig egyperces vastapssal, amely a nemrégiben elhunyt menedzser-legenda, Sir Bobby Robson emlékére dörgött.

A hazaiaknál a nyáron 21 millióért érkezett Jurij Zsirkov, valamint Joe Cole és Paulo Ferrerira sérülés miatt hiányzott, a vendégeknél a Jimmy Bullard, Ian Ashbee, Richard Garcia trió járt hasonló cipőben. Halmosi Péter a kispadon kapott helyet – és maradt is ott a találkozó végéig.

Rögtön a legelején – miután a hazai szurkolók kifütyülték a Hull játékosát, a Petr Cechet 2006-ban kis híján agyonrúgó Stephen Huntot – Didier Drogba szerezhetett volna gólt, ám Florent Malouda jobb oldali beadása után hét méterről, középről a bal sarok mellé helyezett. A 10. percben a másik kapu előtt George Boateng veszélyeztetett: négy védő között, de a kapu mellett is előtte a labdát.

Nem sokkal később az Angliában szemmel láthatóan megerősödő francia szélső, Malouda rúgta fülön honfitársát, Steven Mouyokolót, szerencsére nem lett nagyobb baja a vendégek játékosának. Az első negyedórát John Terry veszélyes fejese zárta le, amelynél a labda centiméterekkel zúgott el a felső léc fölött, később Boateng lövését kaparta ki Cech a bal alsóból.

Ezután leült a mérkőzés, majd a 28. percben a fegyelmezetten bekkelő Hull megszerezte a vezetést: kisebb kavarodás után Boateng lőtt kapura, a labda az amúgy bravúrosan bevetődő Mikel lábáról Hunt elé pattant, aki 8 méterről higgadtan helyezett a jobb sarokba.

A hazaiak ettől felébredtek, és több veszélyes támadást vezettek, aminek meg is lett az eredménye: a 37. percben Drogba szabadrúgásból egyenlített. Később Essien tornáztatta meg a Hull kapusát, Boaz Myhillt. A félidő vége előtt cserélt a Hull: a megsérült Dean Marney helyére az örökifjú, 35 éves Nick Barmby állt be.

A második félidőre a Chelsea-menedzser, Carlo Ancelotti behozta Mikel helyére Michael Ballackot, így próbálva megerősíteni csapata szárnyaszegett támadójátékát. A londoniak a kapujához is szögezték a Hullt, legközelebb Lampard és Ballack járt a góllövéshez. Nem volt könnyű dolga a hazaiaknak, hiszen a Hull gyakran hét, egy vonalban lévő játékossal védekezett a 16-os vonalán, Seyi Olofinjana pedig klasszis formában rombolta a támadásokat.

Ancelotti Decót is beküldte (Malouda helyére), és volt is helyzetük a "kékeknek" Essien bombája révén, de a maestro egyre gondterheltebben ücsörgött a kispadon.

Tíz perccel a vége előtt az Anelkát váltó Salomon Kalou fejelt kis híján gólt, öt perccel később Drogba a saját kapuja előtt tisztázott; majd a legvégén mindent eldöntött: a 92. percben Deco passzából betört az ötös bal oldalán, és kiszorított helyzetből, csodálatosan finom bokamozdulattal a hosszú sarokba emelt.

A 95. (!) percben még mind a két kapu előtt akadt egy-egy forró helyzet, ám az állás nem változott: ha nyögvenyelősen is, de megszerezte a három pontot a Chelsea a Premiership nyitó mérkőzésén.

 A találkozó góljait itt tekintheti meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik